1.SKL U-15, skupina 7

KK Hidria : KK Tolmin  78:71 (15:12, 21:20, 23:19, 19:20)

Strelci:  Jan Marksl 3, Luka Velikonja 2, Emanuel Ibraimovič 38, Klemen Smrekar 15, Matevž Ipavec 2, Nejc Hvala 5, Danijel Ibraimovič 4, Tenej Manfreda 2

V prvo tekmo nove sezone so naši fantje vstopili zelo nervozno. Domačinom so podarjali žoge in slabo izvajali proste mete. Idrijčani so napake dobro izkoriščali in celo tekmo vodili od 2 do 10 točk. Vedno, ko bi Tolminci lahko povedli, je sledila kakšna napaka, zgrešen prosti met, okvara semaforja  ali pa neugodna sodniška odločitev. Domačini so v zadnji četrtini zadeli še nekaj težkih metov in poraz je bil neizbežen.

Izjava trenerja: “Kljub temu, da sem ves teden igralce opozarjal, da bodo Idrijčani celo tekmo igrali zelo agresivno po celem igrišču, moja opozorila niso padla na plodna tla. Začeli smo kot, da bi prvič vodili in podajali košarkaško žogo. Tako se je v nekatere igralce že takoj na začetku naselila nesamozavest in s tem nesigurnost že pri osnovnih elementih, ki jih na vsakem treningu opravijo najmanj 100 krat. Posledično smo zgrešili veliko metov izpod obroča in kar 23 prostih metov.” 

Naslednjo tekmo igramo že v petek, 26.9 ob 18.15 v Tolminu proti ekipi KOŠ Koper.

{jcomments on}