Kadeti 2.SKL

KK Gorenja vas : KK Tolmin 60:49 (20:5, 11:20, 14:12, 15:12)

Strelci:  Brežan Matevž 3, Rutar Miha 9, Uršič Jure, Šturm Rok 11, Štremfelj Mitja 13, Logar Uroš 9, Tratnik Simon 4

KK Tolmin : KK Radovljica 78:35 (21:5, 18:11, 19:12, 20:7)

Strelci: Rutar Miha 8, Uršič Jure, Šturm Rok, Štremfelj Mitja 18, Manfreda Tenej, Brežan Matevž 12, Logar Uroš 3, Velikonja Luka 5, Ibraimovič Emanuel 14, Tratnik Simon 18

Kadeti smo konec prejšnjega tedna odigrali dve tekmi. V petek smo se z le sedmimi igralci pomerili proti Gorenji vasi. Po zelo nervoznem začetku (20:3), smo se do odmora uspeli približati. Do par minut pred koncem srečanja se je razlika vseskozi vrtela med 4 in 6 točk za domače. Takrat pa nam je tudi zaradi problemov z osebnimi napakami ter poškodbami malce zmanjkalo moči in domačini so kar malce previsoko slavili.

Že naslednji dan smo pričakali ekipo Radovljice. To tekmo smo že od vsega začetka igrali precej bolje. Ker so bili nasprotniki oslabljeni, smo lahko uveljavili našo igro in tako domača zmaga nikoli ni bila ogrožena.

Izjava trenerja: “Ostaja grenak priokus, da bi lahko v Gorenji vasi stvari stekle drugače, če bi le izpeljali kakšen uspešen protinapad več ali ne dopustili toliko napadalnih skokov nasprotnikom. Tudi izvajanje prostih metov ni bilo idealno. A to je še mlada ekipa, mladi igralci, in napake je za pričakovat. Veseli me, da so igralci že takoj naslednjo jutro odigrali precej bolje. To, da imaš “kratek spomin”, je še posebej dobro za dolgo sezono, ki nas čaka. Za sobotno tekmo si vsi igralci zaslužijo pohvalo. Odigrali so, kar je bilo od njih zahtevano. Bi pa vseeno izpostavil mlada Luka in Teneja. S treningi pri kadetih sta si prislužila minute in jih oba tudi dobro izkoristila.”