Kadeti 2.SKL

KK Jesenice : KK Tolmin 56:67 (14:16, 14:11, 15:11, 13:29)

Strelci: Hvala Nejc 3, Rutar Miha 18, Marksl Jan, Rok Šturm, Štremfelj Mitja 13, Manfreda Tenej 2, Brežan Matevž, Logar Uroš 15, Tratnik Simon 16

Tekma na Jesenicah je odločala o prvem mestu v skupini. In čeprav nepopolni (šolske obveznosti, poškodbe) so fantje pokazali pravi pristop že od prve minute tekme. Prvi polčas – tesen rezultat. V nadaljevanju so nato domačini prišli do prednosti 10 točk. A to Tolmincev ni zmedlo. V zadnjih dveh minutah tretje četrtine so zaostanek prepolovili, nato pa se razleteli po igrišču in dosegli še peto zaporedno zmago.

Izjava trenerja: “Prvi del je za nami. Po tisti nesrečni prvi četrtini prve tekme igramo vedno le bolje. Zadnja tekma je bila naša najboljša dosedaj. Če smo se na začetku še malo “lovili”, je sedaj precej bolj jasno kaj se od vsakega igralca pričakuje. Imamo štiri igralce s povprečjem nad 10 točk na tekmo, imamo obrambne specialiste, imamo višino in skok in nenazadnje tudi dobro vzdušje. Zelo veseli tudi dejstvo, da je dosedaj zaigralo kar 14 igralcev, od tega 7 iz mlajše selekcije. Tako z optimizmom pričakujemo nadaljevanje sezone.”
{jcomments on}