Kadeti 1.SKL

KK Tolmin : KK Calcit Kamnik 95:94 (24:28, 24:22, 28:24, 19:20)

Strelci: Črv Žiga, Rutar Miha 18, Uršič Jure 2, Šturm Rok, Štremfelj Mitja 22, Manfreda Tenej, Velikonja Luka, Logar Uroš 6, Brežan Matevž 3, Ibraimovič Emanuel 17, Tratnik Simon 27

V goste je prišla vodilna ekipa naše skupine, ki nas je na njihovem terenu zlahka premagala. Kljub temu se naši igralci niso prestrašili. Tekma je potekala v visokem tempu z ogromno koši. Proti koncu druge čertine so nad gostje utekli na 9 razlike a smo jih v zadnji minuti skoraj dohiteli. Podobno razliko (-8) so imeli tudi na začetku drugega polčasa. Takrat pa so naši kadeti naredili delni izid 17:0. Kljub temu se gostje niso predali in do konca tekme je sledila zelo napeta tekma. V zadnjem napadu so gostje imeli možnost zmage a domača obramba je uspela obdržati minimalno razliko in zmagati z rezultatom 95:94.

Izjava trenerja: “Odigrali smo našo najboljšo tekmo, kar se napada tiče. Glede na prejšnje naše tekme smo zelo zmanjšali število nepotrebnih napak in tudi v obrambi smo odigrali precej bolj zavzeto, čeprav po rezultatu sodeč temu ni tako. Treba je pač vedeti, da je ekipa Kamnika zelo dobra. Pohvalil bi vse igralce za borben pristop in upam, da bo tak tudi na prihajajočih tekmah.”