Člani 3.SKL Zahod

KK Tolmin : KK Enos Jesenice 74:72 (17:21,18:20,18:17,21:14)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 16 2×3 2/2, Breška Luka 4, Feltrin Tomaž 6 2×3, Čirkič Ervin 2, Vinazza Anže 14 4/6, Maurič Sebastjan 5 1/2, Božič Blaž, Žbogar Janez, Cencič Matej 4, Červ Alen 14 1×3 3/4, Uršič Črt, Farina Tilen 9 1×3

Tolminci so vedeli, da jih čaka težka tekma proti neugodnemu nasprotniku. Tekmo so dobro odprli in povedli za 5 točk (11:6). V napravem trenutku se je razigral Hudabivnik in s tremi trojkami preobrnil izzid četrtine (17:21). V drugi četrtini so imeli naši košarkarji veliko težav s skokom in Jesenice so imele veliko število napadov. Na srečo je ob zvoku sirene s polovice igrišča rezultat znižal Rovšček.

V drugem polčasu so zaigrali bolje v obrambi in bolje zapirali nasprotnike. Nobena ekipa si ni priigrala višje prednosti od 5 točk. V zadnji četrtini so zaigrali še bolj kolektivno in prešli v rahlo prednst. Tekma je bila napeta do zadnjih trenutkov. Gostje so zgrešili met za podaljšek in Tolminci so zabeležili pomembno zmago.

Izjava Miha Rustja: “V prvem polčasu smo slabo igrali v obrambi. Imeli smo zelo malo skokov. V drugem polčasu je bilo več želje. Začeli smo igrati bolj ekipno in rezultat preobrnili v svoj prid. Na koncu smo imeli tudi nekaj sreče, a mislim da je zmaga zasluženo ostala doma. Na Jesenicah smo mi zgrešili zadnji met, tokrat so ga oni. Vsa čast mojim fantom, da kljub vsem težavam s poškodbami stiskajo zobe in se borijo po svojih najboljših močeh. Čestitke Jesenicam za lepo, športno tekmo.”