Člani 3. SKL zahod

KK Tolmin:KK Medvode 67:68 (20:22,19:10,10:24,18:12)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 10 2×3 2/2, Breška Luka 4, Feltrin Tomaž 6, Čirkič Ervin 2, Vinazza Anže 12 6/6, Maurič Sebastijan 4 0/2, Božič Blaž 6, Žbogar Janez, Cencič Matej 13 3/4, Červ Alen 5 1/2, Farina Tilen 5 1×3

Člani so tokrat tekmo začeli dobro in hitro povedli (10:4), nikakor pa jim ni uspelo ustaviti Deana Bunčiča. Ta igralec je praktično sam povlekel gostujočo ekipo do prednosti (20:22). Po poškodbi Breške je v drugi četrtini domačim uspelo nekaj hitrih zaključkov in na odmor so odšli s prednostjo. V nadaljevanju tekme pa je ekipa Tolmina delovala preveč neoraganizirano in premalo pozornosti posvetila svoji igri. To jih je drago stalo. Hitro so se znašli v zaostanku 11 točk.  V zadnji četrtini so naši fantje strnili svoje vrste in stisnili v obrambi. V zadnji minuti so povedli za točko, a nato slabo odigrali v obrambi. Imeli so še met za zmago, ki pa tokrat ni bil uspešen. 

Izjava Miha Rustja: “Naivno smo odigrali zadnjo obrambo. V zadnjem napadu pa zgrešili izdelan met za zmago. Škoda, tokrat so imeli gostje v zaključku več sreče in tudi izkušenj. Mi smo svojo priložnost za zmago zapravili v tretji četrtini, katero smo odigrali zelo brezglavo in neodgovorno. Do sedaj v sezoni sojenja še nisem komentiral. Tokrat bi povedal, da sodniški par ni imel dobrega večera. Bilo je veliko napak v škodo obeh ekip. S tem sta po nepotrebnem preusmerila preveč pozornosti na sojenje. Na žalost smo bili mi tisti, ki smo se pri tem izgubili. Vem, da sodnikov primankuje in da nočejo namenoma oškodovati nobene ekipe, toda obe ekipi bi si zaslužili bolj kakovostno sojenje. Igralcem je težko predstaviti, da se tudi sodniki na teh tekmah učijo in pridobivajo prepotrebne izkušnje. Vem, da je tehnični komisar tekme aktivno spremljal tekmo in upam, da je sodniškemu paru povedal kaj delata dobro in česa ne. Ob tem bi pohvalil gospoda komisarja Miloša Sabljiča, ki se resnično trudi, da bi se za slovensko košarko vzgojilo čimveč dobrih sodnikov. Ekipi Medvod želim vse dobro v razigravanju, našim “poškodovancem” (Lukman,Ohojak,Breška) pa da se dobro pozdravijo in kmalu vrnejo, kajti ekipa jih močno potrebuje.”