KK Tolmin : KK Union Olimpija mladi 85:78 (25:15,18:13,12:21,30:29)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 13 3×3, Koren Klemen 8 2/3, Feltrin Tomaž 24 4×3 6/6, Žbogar Janez 4, Vinazza Anže 8, Maurič Sebastjan 9 1×3 2/2, Božič Blaž 2, Rutar Miha, Cencič Matej 5 1/2, Červ Alen 6, Farina Tilen 6 2×3.

Člani so na prvi tekmi drugega dela gostili mlado ekipo Olimpije. Tekmo so začeli odločno in si z kombinatorno igro v napadu hitro priigrali prednost. Ob koncu prevega polčasa je zbranost v napadu nekoliko popustila, a z dobro obrambo so domači odšli na odmor z lepo prednostjo (43:28). V tretji četrtini pa je sledil nerazumljiv padec koncentracije domačega moštva in tekma je ponovno postala napeta. Domači so z ležerno igro nasprotniku podarili preveliko število žog,  ti so to znali izkoristiti, ter se približali na vsega 2 točki zaostanka. Na srečo so se naši košarkarji pravočasno zbrali in niso dovolili preobrata. V zadnji četrtini so z dobrim napadom vseskozi vodili in zadeli vedno, ko se je nasprotnik navarno približal. Zmaga je zasluženo ostala doma.

Izjava Miha Rustja: “Čestitke fantom za zmago. Tekmo smo imeli pod kontrolo celoten prvi polčas. Sledil je narazumljiv padec v tretji četrtini in nasprotniku smo dovolili, da nas je ujel. Nikakor si ne smemo privoščiti toliko izgubljenih žog.  V prvem polčasu je bila obramba razmeroma dobra. V drugem delu smo dobili občutno preveč točk. Analizirali bomo tekmo in skušali popraviti igro v obrambi. Še enkrat pohvale celotni ekipi, še posebej mlademu Korenu in kapetanu Mauriču, ki je vzel stvari v svoje roke, ko je bilo to najbolj potrebno.”