Člani 3. SKL

KK Tolmin:KK Bistrica 93:88 (19:21,14:18,35:14,10:25,15:10)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 24 5×3 5/5, Koren Klemen 2, Žbogar Janez, Vinazza Anže 17 11/13, Maurič Sebastjan 11 1×3, Božič Blaž 11 3×3, Rutar Miha, Cencič Matej 10 0/1, Červ Alen 9 3/4, Štremfelj Mitja, Farina Tilen 9 1×3

Člani so to soboto gostili ekipo iz Slovenske Bistrice. V prvem polčasu so bili gostje za odtenek boljši nasprotnk, predvsem po zaslugi dobrega skoka in slabega meta domačih. V tretji četrtini je Tolmin odigral zelo dobro v napadu in obrambi. V zadnji so jim nekoliko pošle moči in niso več našli poti do nasprotnikovega koša. Gostje so to izkoristili in povedli za tri točke minuto pred koncem dvoboja. Samo pet sekund do konca tekme je Tolmin še vedno zaostajal za tri točke. Nato so zadeli oba prosta meta, gostje na drugi strani samo enega in ob zvoku sirene je Alen Červ zadel za podaljšek. V dodatnih 5.minutah je Tolmin ob bučni podpori gledalcev tekmo preobrnil v svoj prid in slavje se je lahko pričelo.

Izjava Miha Rustja: “Vsa čast fantom za borbo in prigarano zmago. V prvem polčasu smo bili prepočasni v obrambi in slabi v skoku. V tretji četrtini smo bili res dominantni in odigrali, kot se spodobi. V zadnji četrtini se nam je zaustavilo v napadu in izgubili smo preveč žog. V kriznih trenutkih nismo delovali kot ekipa in izkušeni gostje so priložnost znali izkoristiti ter nas prehiteli. Bili smo že v izgubljenem položaju a pokazali, da je v košarki vse mogoče. Izsilili smo podaljšek v katerem smo odigrali pametneje in zmagali. Odsotnost štirih zelo pomembnih igralcev smo z ekipno igro uspeli prikriti. Hvala fantom za zaupanje.”