KK Pingvini Ljubljana : KK Tolmin 62:79 (10:16,16:19,26:22,10:22)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 20 5×3 1/1, Breška Luka 12 4/9, Feltrin Tomaž 21 3×3 4/4, Žbogar Janez, Vinazza Anže 6, Maurič Sebastjan 2, Božič Blaž 2, Štremfelj Mitja, Cencič Matej 8, Červ Alen 5 1/4, Farina Tilen 3 1×3 0/2.

Člani so na zadnjo tekmo sezone odšli trdno odločeni, da se domačim oddolžijo za poraz v Tolminu. Z zmago bi si zagotovili tudi končno 8. mesto med 19 ekipami v 3SKL.

Ekipa je tokrat že od začetka delovala kot bi si od nje lahko samo želeli. Tminci so hitro prevzeli pobudo in z dobro obrambo onemogočali nasprotnike. Pingvini so se ob koncu 3.četrtine uspeli približati na vsega 4 točke zaostanka. Poizkušali so še s cono, katero so naši košarkarji kaznovali s šestimi trojkami in domače popolnoma razorožili. Vsi, ki so stopili na parket so dodali pomemben delež. Na tej tekmi enostavo nihče ni zatajil. Slavje ob zaključku sezone se je lahko pričelo….

Izjava trenerja : “Sva čast mojim fantom za takšen zaključek sezone. Ekipa je odigrala eno boljših tekem letos. Od prve sekunde smo dihali kot eno in s pravim pristopom zlomili nasprotnike. Vsak si želi sezono zaključiti z zmago. Obe moštvi sta zato igrali resno in lahko smo gledali dobro tekmo. Danes smo enostavno pokazali več, s takšno igro nas ni lahko premagati. Hvala vsem za uspešno sezono. Danes sem zares užival…”