KK Tolmin.KK Mesarija Prunk Sežana 61:68 (13:18,7:16,27:9,14:25)

Strelci za Tolmin: Rutar Miha 10 1×3 (3/4), Uršič Jure 2 (0/2), Uršič Dejan 5 1×3 (2/2), Štremfelj Mitja 2, Šorli Gregor 13 1×3, (0/1), Koren Klemen 13 1×3 (4/4), Boltar Rok, Ibraimovič Emanuel, Obleščak Matjaž 16 4×3 (0/1)

Mladinci so prvo domačo tekmo začeli zadržano. V napadu niso našli rešitev na nasprotnikovo obrambo, v obrambi pa so bili premalo agresivni. Po odmoru so se prebudili in gledali smo prave obrise tolminske igre. Hitro so nadoknadili zaostanek 14 točk. Na začetku zadnje so povedli za 6 točk. Na ponovno menjavo obrambe naši košarkarji niso pravilno odreagirli in nasprotniku podarili preveč žog. V domače vrste se je prikradla nervoza in gostje so to izkoristili, ter zmago odnesli v Sežano.

Izjava: “Zaradi lastnih napak smo izgubili prori dobro vodeni ekipi Sežane. Nismo znali izkoristiti naše kakovosti. V napadu vsi fantje niso doumeli kako se napada obrambo s prevzemanjem. V drugem polčasu smo pokazali karakter in se vrnili v igro. Žal je nasprotnik ponovno spremenil obrambo in na consko postavitev gostov nismo pravilno odreagirali. Žoge nam ni uspelo spraviti pod koš. Žal ima ekipa zaenkrat premalo skupnih treningov, da bi lahko sredi tekme hitro reagirali na nasprotnikovo obrambo. Prostora za napredek je še veliko in nadaljevanja sezone se sploh ne bojimo. Z dobrim delom bodo prišli tudi rezultati.”