Člani 3.SKL – Zahod

KK Ajdovščina : KK Tolmin 77:80 (14:27,14:9,17:21,27:15,5:8)

Strelci za KK Tolmin: Rovšček Matija 12 2×3, Breška Luka 11 2×3 1/2, Rutar Miha, Čirkić Ervin, Vinazza Anže 20 6/12, Maurič Sebastjan 5 1×3 2/2, Žbogar Janez 4, Želinšček Aljaž 14 2/4, Cencič Matej 14 2×3 0/2, Božič Blaž, Farina Tilen.

Na tekmo drugega kola so člani KK Tolmin odšli v Ajdovščino. Tekmo so ponovno dobro pričeli in nadzirali rezultat.

Že v drugi minuti je nesrečno spodrsnilo Farini, ki tekme ni mogel nadaljevati. V drugi četrtini so ponovno nerazumljivo grešili zicerje in dovolili domačim, da so se do odmora približali na 8 točk zaostanka. Pred zadnjo četrtino je vse kazalo, da bo našim košarkarjem tekmo uspelo pripeljati v svoj korist brez drame. Toda Ajdovci so poizkusili na vse ali nič. Zaradi težav z osebnimi napakami so tekmo predčasno končali Rovšček, Cencič, Žbogar in Božič. Prednost se je hitro začela topiti in dve nori trojki domačih od table sta moštvi poravnali na 70:70!  Tminci so v napravem trenutku izgubili žogo in Ajdovščina je v zadnji minuti prvič povedla. Kapetan Maurič je izkušeno izzsilil dva prosta meta, ki ju je tudi hladnokrvno zadel za izenačenje. Ajdovcem v zadnjem napadu ni uspelo pretentati borebenih Tolmincev, ki so nato imeli še 2 sekundi, da odločijo zmagovalca po rednem delu. Met za zmago je malenkost zgrešil cilj oziroma žoga se je skotalila iz obroča.

Sledili so podaljški. Na semaforju so gorele rdeče lučke in Tolminu je ostalo še 6 igralcev za dodatnih 5.minut igre. Podaljšek so naši košarkarji odigrali zrelo in z nekaj koši Vinazze tekmo zasluženo dobili.

Izjava Miha Rustja: “Čestitam fantom za vse kar so danes prikazali. Gledalci so bili priča pravemu lokalnemu derbiju. Ponovno smo si sami zapletli situacijo. Imeli smo velike težave z osebnimi napakami. Domači so izvajali kar 48 prostih metov! Pokazali smo pravi karaketer in pustili srce na parketu. Danes smo v napeti končnici uspeli zmagati. V naslednjih tekmah želimo odpraviti nihanja v igri. V petek naš čaka pokalna tekma s prvoligašem iz Škofje Loke.”