KK Mesarija Prunk Sežana: KK Tolmin 53:79 (15:20,16:27,15:9,7:23)

Strelci za KK Tolmin: Šturm Rok, Komac Filip 2, Ibraimovič Emanuel 14 6/6, Tratnik Simon 24 8/13, Koren Klemen, Šorli Gregor 8 2/4, Štremfelj Mitja 7 1×3, Uršič Jure, Rutar Miha 11 5/6, Obeščak Matjaž 13 1×3 2/3.

Mladinci so se odpravili v Sežano trdno odločeni, da domačinom vrnejo za domači poraz za 7 točk. Vedeli smo, da prvo mesto v skupini prinaša samo zmaga z več kot 8 točkami naskoka. 

Sežanci so na začetku povedli 11:7, nato pa so naši košarkarji začeli igrati pametno košarko in izkoriščali premoč pod košema. V drugi četrtini so preobrnili izzid in na odmor odšli s prednostjo 16.točk. V drugem polčasu so domačini igrali agresivno obrambo s conskim presingom preko celotnega igrišča. Naši košarkarji so na ta račun izgubili občutno preveč žog in imeli težave z organizacijo napada. Sežana se je približala in v 34. minuti je bilo samo 51:61 v korist Tolmincev. Da napeta končnica ni bila potrebna so se Tratniku pridružili še ostali fantje na čelu z odločnim Ibraimovičem in mirno glavo kapetana Rutarja. Z ekipno obrambo so zaprli vse poti do koša in na koncu zasluženo slavili.

Izjava Miha Rustja: “Čestitke fantom za prikazano. Dobro smo izkoriščali svoje prednosti in igrali dobro košarko. Nerazumljivo smo storili preveč napak na njihov presing. Pozanalo se je, da ima naš najboljši organizator težave z osebnimi napakami in da nam manjka Uršič Dejan. Ko smo se zbrali in žogo prenesli v napadalno polovico hitreje za nas ni bilo več težav. Upam, da so fantje spoznali, da ima ta ekipa potencial za veliko večje dosežke. Izziv je, kako bomo opravili čimveč skupih treningov. “