Člani 3.SKL, Zahod

KK Tolmin:KD Ilirija 77:104 (15:28,24:30,19:23,19:23)

Strelci za/ Tolmin: 
Rovšček Matija 13 2×3 3/6, Breška Luka 3 1/3, Rutar Miha, Črikić Ervin, Vinazza Anže 12 8/8, Maurič Sebastjan 5 1/1, Žbogar Janez, Želinšček Aljaž 4, Cencič Matej 19 2×3 5/7, Božič Blaž 4, Ibraimovič Emanuel 2, Farina Tilen 15 4×3 1/1

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tminci so v tekmo vstopilli prestrašeno in igrali v krču. Dovolili so nasprotnikom, da so prišli do svojega stila igre in zagospodarili na igrišču. V drugi četrtini so je domačim uspelo malenkost približati 34:44, vendar je nato zbranost ponovno popustila in priložnost za preobrat je šla po zlu. V drugem polčasu se stvari na parketu niso dosti spremenile in gostje so tekmo mirno pripeljali do zaslužene visoke zmage.

Izjava Miha Rustja: “Čestitam gostom za zasluženo zmago. Danes so bili za razred boljši nasprotnik od nas. Ne boli visok poraz. Vedeli smo, da na tej tekmi nimamo kaj izgubiti. Lahko bi napravili samo veliko presenečenje, Žal smo se danes predali brez pravega boja in to vsekakor ni način na katerega smo lahko ponosni. Nismo se držali določenih navodil in gostom dovolili točno to, kar jim nebi smeli. Proti atletskim igralcem, ki so tehnično in taktično dobro podkovani danes naša kolektivna obramba ni delovala. Pomembna je vsaka naslednja tekma in karakter ekipe se po pokazal že na naslednji tekmi. Na nas vseh je, da ostajamo na realnih tleh in poizkušamo igrati po svojih najboljših močeh.”