KK Tolmin:KK Ajdovščina  82:56 (24:13,15:15,15:12,28:16)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 7 1×3, Breška Luka 7 1×3 0/3, Rutar Miha, Žbogar Janez 7 1×3 2/2, Vinazza Anže 23 7/7, Želinšček Aljaž 10, Cencič Matej 13 1×3 4/6, Božič Blaž 8 2×3, Ibraimovič Emanuel, Farina Tilen 7 1×3.

Zadnjo tekmo v letu 2015 pred prazničnim premorom so člani gostili Ajdovščino. Ob morebitnem domačem porazu z več kot tremi točkami, bi Ajdovci na lestvici prehiteli Tolmince. 

Naši košarkarji so brez obolelega kapatana Mauriča tekmo začeli odločno in kmalu prevzeli pobudo. Po nekaj lahkih koših in dobrem izvajanju prostih metov so po prvi četrtini vodili 24:13. V drugi četrtini je gostom uspelo znižati na 33:25, bližje pa jim domači košarkarji niso dopustili. Po odmoru so se v 25. minuti gostje zaradi zgrešenih prostih metov domačinov približali na 6 točk zaostanka. Da jim priključek ni uspel sta poskrbela Rovšček in Vinazza, ter poskrbela za varno prednost. V zadnji četrtini je našim košarkarjem z zrelo, ekipno igro uspelo odbiti še zadnji napad gostov in prednost je na koncu znašala velikih 26 točk.

Izjava Miha Rustja: “Čestitke mojim fantom za prikazano. Po težkem porazu smo se psihološko dvignili in prikazali kako je potrebno igrati takšne tekme. Fantje so upoštevali moja navodila in nadzirali potek tekme. Veseli me dejstvo, da je celotno moštvo nevarno. Ko igramo kolektivno in ne posiljujemo metov tudi rezultat ne izostane. Videlo se je našo željo in tudi ko nam za trenutke ni steklo v napadu, smo to nadoknadili z željo in borbo. Imeli smo veliko pridobljenih žog in napadalnih skokov. Dokazali so mi, da so stopili skupaj in celotna ekipa je izžarevala tisto energijo, ki jo navadno na njih prenaša motor ekipe-kapetan Maurič.”