Člani 3.SKL, Zahod

KD Postojna:KK Tolmin 47:73 (14:16,14:18,7:17,12:22)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 24 5×3 1/1, Breška Luka 3 1/2, Rutar Miha, Žbogar Janez 2, Vinazza Anže 18 4/4, Želinšček Aljaž 5 1/2, Cencič Matej 15 1×3 2/2, Ibraimovič Emanuel, Štremfelj Mitja, Farina Tilen 6

V prvem polčasu je Tolmin deloval dokaj dobro v obrambi, v napadu pa žoga ni hotela skozi obroč. Na odmor so tako odšli s skromno prednostjo 6 točk.

Ko so v drugem polčasu igralci začeli delovati kot ekipa, se jim je odprlo tudi v napadu. Prestavili so v višjo prestavo, na katero domačini niso imeli odgovora. Razlika se je do konca tekma samo še povečevala.

Izjava Miha Rustja: “Prvi polčas smo odigrali v krču. Ponovno smo zgrešili preveč zicerjev. Z dobro obrambo smo imeli tekmo vseskozi pod kontrolo in sčasoma smo tudi v napadu izbirali boljše rešitve. Pred nami so veliko težje tekme, na njih bo potrebno pokazati iz kakšnega testa smo. Že v soboto gostujemo na neporaženi Iliriji. Nikakor nismo pozabili kako so igralci Ilirije pustošili po Tolminu. Tokrat pričakujem bolj izenačeno tekmo….čeparav so v košarki velika presenečenja bolj izjema kot pravilo.”