Člani 3.SKL, Zahod

KD Ilirija:KK Tolmin 78:64 (17:15,22:19,17:16,22:14)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija, Breška Luka 6 0/1, Žbogar Janez 11 1×3 6/6, Vinazza Anže 18 8/9, Maurič Sebastjan 3 1×3, Želinšček Aljaž 4 2/4, Cencič Matej 11 3/5, Božič Blaž 4 4/6, Ibraimovič Emanuel, Farina Tilen 7 1×3 2/2.

Člani so se v soboto odpravili v Ljubljano, kjer jih je na obuditvi dvorane GIB pričakala še neporažena Ilirija. 

Tudi tokrat so se na začetku naši fantje prestrašili močne Ilirije in na semaforju je kazalo že 8:0. Po minuti odmora pa je tudi Tolmin začel igrati požrtvovalno košarko in kmalu vzpostavil ravnovesje. Po prvi četrtini je zaostajal samo 2 točki. V drugi četrtini je naše košarkarje reševal napadalni skok, zato so kljub slabemu izkoristku meta bili zelo blizu. Tudi tretja četrtina je bila izenačena. Tolmin se je dvakrat približal na 3 točke zaostanka. V 34. minuti je bilo še vedno 58:61 in vse je kazalo na napeto končnico. Domači košarkarji so postajali vedno bolj nervozni, Modrič je v raketi odigral po moško in grobo udaril Cenciča. Ta je z okrvavljenimi usti padel kot pokošen in si za nagrado prislužil še tehnično napako zaradi simuliranja, ki je bila zanj tudi 5 osebna napaka. V veliki zmedi je Tolmin ostal še brez razpoloženega Žbograja, prejel trojko od table in tekma se je prevesila na domačo stran. Tolminu je strejal s praznimi naboji in na koncu moral priznati poraz.

Izjava Miha Rustja: “Vsa čast mojim fantom za takšno borbo. Veseli me, koliko smo napredovali od prejšnje medsebojne tekme. Na prvi tekmi nas je Ilirija povozila v vseh pogledih. Tokrat smo bili dostojen nasprotnik in mi je nekoliko žal, da smo grešili odprte mete. Če bi zadeli kakšen met več bi postala tekma še bolj zanimiva. V ključnih trenutkih se je pokazalo, da Stipe Modrič ima kvaliteto in  nekoliko renomeja pri sodnikih. Žal drugi sodnik ni bil dorasel derbiju in proti koncu ni zdržal pritiska Ilirije. Mi pa smo si za poraz krivi tudi sami. Na takšnih tekmah ne sme biti slabih začetkov tekme in polčasa, odprte mete pa je potrebno zadeti. Čestitke Iliriji za zasluženo, a težko prigarano zmago. Pokazali smo, da lahko igramo proti vsakemu zato gremo z optimizmom dalje.”