Člani 3.SKL – Zahod 

UKK Koper : KK Tolmin 83:69 (26:16,20:15,19:22,18:16)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 22 4×2 4/4, Breška Luka 6 2/3, Žbogar Janez 10 2/2, Maurič Sebastjan 7 1×3 0/2, Želinšček Aljaž, Cencič Matej 15 1×3 4/4, Božič Blaž 2, Ibraimovič Emanuel, Farina Tilen 7 1×3 2/2.

Na derbi s Koprom je članska ekipa odšla oslabljena, brez prvega organizatorja Vinazze. 

Tekmo je Koper začel pričakovano. Ravno nasprotno pa so naši fantje začeli premehko in dovolili da se je razigral motor domačih, Kavgič. Koper je hitro povedel 12:3 nato je Tolmin odgovoril na 14:13. Sledili sta slabi minuti prve četrtine kjer so domači ušli na 26:16. Drugo četrtino so naši fantje začeli bolje in lovili razliko. Žal so pri 34:31 zgrešili 3 zaporedne proste mete, za nameček je moral igro zapustiti tudi Breška s tretjo osebno napako. Sledil je šov v imenu Siniše Miličeviča, ki se je končal s trojko ob sireni s sredine igrišča za 46:31. V samo minuti in pol je ta igralec dosegel 9 točk. V drugem polčasu je Tolmin poiskušal uloviti razpoložene domačine, a so ti vedno imeli pravočasno protiorožje. V 29.minuti so po uspešnem polaganju Žbogarja znižali na 9 točk zaostanka, a je na nasprotni strani s trojko vrnil Pehlič. V zadnji četrtini se Tolmin ni predal, vendar je imel Koper dovolj razpoloženih mož, da je tekmo varno pripreljal do zaslužene zmage.

Izjava Miha Rustja: “Najprej čestitke domačim za zmago. Danes nismo imeli svojega dne. Potrebovali bi boljšo obrambo in v napadu bi morali izbirati boljše rešitve. Taktično nismo odigrali dovolj zrelo. Ključen trenutek se je zgodil, ko je Breška dobil 3.osebno napako. Sledila je serija 10:0, na katero v nadaljevanju nismo imelli odgovora. Videlo se je, da imamo težave na visoko petorko domačih. Ko je bilo potrebno je Koper zadel. Poleg Kavgiča so danes zelo zrelo odigrali tudi Miličevič, Pehlič in Volk. Pokazali so karakter, kako se igra pomembne tekme za vrh 3.SKL. Prisotno je razočaranje, da se Kopru nismo zoperstavili s popolno ekipo, vendar to nikakor ni izgovor za njihovo zasluženo zmago. Na nas je, da se poberemo in v zadnjem kolu pokažemo, česa smo sposobni.