Člani 3.SKL – Zahod
KD Nova Gorica mladi:KK Tolmin 44:74 (9:26,15:10,15:17,5:21)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 3 1×3, Rutar Miha 1 1/2, Žbogar Janez 12, Vinazza Anže 16 2×3 2/5, Maurič Sebastjan 6 2/2, Štremfelj Mitja, Želinšček Aljaž 8 4/6, Cencič Matej 13 3/4, Božič Blaž 11 3×3, Ibraimovič Emanuel 2, Farina Tilen 2.

Na zadnji tekmi rednega dela sezone naši fantje niso dopustili presenečenja. S pravim pristopom in vsečno igro so po štirih zaporednih trojkah povedli 2:12 in prednost do konca prve četrtine samo še povečevali. V nadaljevanju je koncentracija nekoliko padla, a je imel Tolmin tekmo vseskozi pod nadzorom. V zadnji četrtini so mladi košarkarji zaigrali še agresivneje v obrambi in prednost je ponovno narasla na končnih 30 točk.

Izjava Miha Rustja: “Čestitke fantom za pristop in prikazano. Za konec rednega dela smo zabeležili še eno gladko zmago. Dobro smo odprli tekmo in nato je bilo vse lažje. Mislim, da smo prvi, ki smo uspeli Gorico zadražati pod mejo 50 doseženih točk. Veseli me, da smo v letošnji sezoni dozoreli kot ekipa. Razširili smo bazo igralcev, ki lahko igrajo pomembno vlogo v moštvu. Nevarni smo kot ekipa in nikoli se ne ve, kdo bo na tekmi prišel v ospredje. Res škoda prve tekme sezone, na kateri smo izgubili po lastnih neumnostih. Brez tega poraza bi se zdaj borili za mesta v 2 SKL! Sledi premor nato pa nove tekme in veliko priložnosti za napredek, dokazovanje. Tekmeci so že znani. To so Litija, Globus, Jesenice in Krško.”