KK Litija:KK Tolmin 64:73 (9:23, 22:19, 20:14,13:17)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 16 2×2 2/2, Breška Luka 2, Žbogar Janez 4 4/6, Vinazza Anže 13 3/7, Maurič Sebastjan 8 2/5, Štremfelj Mitja 2, Želinšček Aljaž 18 0/1, Cencič Matej 6, Božič Blaž 2, Farina Tilen 2.

Na gostovanje v oddaljeno Litijo so naši košarkarji odšli odločeno, da lanskemu drugoligašu dokažejo, da igre v prvem delu sezone niso bile naključje. 

Tekmo so odprli po dogovoru in si hitro priborili prednost. V prvi četrtini Litija nikakor ni našla protiorožja za razpoložene Tmince, pri katerih sta izstopala predvsem Vinazza in Želinšček. V nadaljevanju je domačim uspelo približati, zaradi težav Tmincev z osebnimi napakami. Po raztreseni tretji četrtini, v kateri je Litija dominirala v skoku je prednost skopnela na vsega 4 točke. V zadnji četrtini so naši košarkarji z izdelanimi akcijami in koši Rovščka ter Želinščka tehtnico le obrnili na našo stran.

Izjava Miha Rustja: “Čestitke fantom za zmago. Veseli me, da smo odločno začeli in se držali dogovorov. V nadaljevanju je zbranost nekoliko popustila. Izgubili smo preveč žog in predvsem bili nekonkurenčni v skoku. Litijo je v igri držal samo skok. Na trenutke smo pokazali dopadljivo igro, ki pa jo bo potrebno prenesti na vso tekmo. Raven naše pripravljenosti bi bila lahko boljša. Čestitke  Želinščku za točkovni rekord v članskih konkurenci.”