Mladinci 2.SKL

KK Tolmin : KK Pivka Perutninarstvo 80:71 (26:13,14:23,19:12,21:23)

Strelci za Tolmin: Šturm Rok 2, Štremfelj Mitja 7 1×3, Šorli Gregor 8, Koren Klemen 21 3/6, Uršič Dejan 4 2/2, Uršič Jure 2, Bratuž Erik, Tratnik Simon 36 4/6.

V tekmi, ki je bila odigrana med tednom so domači košarkarji igrali toplo, hladno.  Nekaterim igralcem je conska postavitev gostov povzročala veliko težav. Kljub temu so fantje odigrali kolikor je bilo potrebno in uspeli zabeležiti novo zmago.

Izjava Miha Rustja: “Uspeli smo zmagati, kar je dobro. Z igro nekaterih fantov pa nikakor ne morem biti zadovoljen. Imamo velike težave z branjenjem hitrih branilcev. Da nam nekdo natrese 31 točk, od tega 7 trojk je odraz slabe, nekolektivne obrambe. Na srečo smo imeli danes poleg vedno zanesljivega Tratnika tudi Korena, ki je odigral dobro tekmo in to je bilo dovolj za zmago.”

 

KK Lastovka Domžale : KK Tolmin 34:100 (10:36,6:20,6:30,12:14)

Strelci bodo znani naknadno.

Na zadnji tekmi sezone je mladinska ekipa gostovala pri Lastovki. Od samega začetka tekme je bilo jasno kdo je boljši nasprotnik in Tolmin si je hitro priigral lepo prednost. Igralci so uživali v tekmi in videli smo marsikatero atraktivno potezo. Vsi igralci so se vpisali med strelce. 

Izjava Miha Rustja: “Čestitke fantom za lep uspeh v letošnji sezoni. Na zadnji tekmi res nisem imel veliko dela. Fantje so se sprostili in imeli res dober strelski večer. Minutažo smo enakomerno porazdelili med vse igralce, vsi so se vpisali med strelce. To je bila hkrati zadnja mladinska tekma za fante gerneracije 1997. Moja želja je, da fantje tudi v prihodnosti ostanejo v športu. Upam, da so uvideli, da jim je košarka v teh letih ogromno dala. Prav tako upam, da bom imel še kdaj priložnost sodelovati s tako preprostim in talentiranim Simonom Tratnikom, brez katerga letošnjega uspeha zagotovo nebi bilo.”