2.SKL U-17, 

KK Plama pur – Ilirska Bistrica : KK Tolmin  53:88  (14:27, 22:28, 12:11, 5:22)

Strelci: Danijel Ibraimovič 5 (6/5), Jure Uršič 2, Rok Šturm 25 (4/3), Mitja Štremfelj 21 3×3,  Žiga Črv 7 (2/1), Erik Bratuž 16 (2/0), Luka Velikonja 4 (2/1) 1×3, Tenej Manfreda 8 (2/2). 

Zadnjo tekmo v sezoni so fantje pričeli motivirani in odločeni kot jih še nismo videli to sezono. V prvem polčasu so dobesedno leteli po igrišču, igrali dobro v obrambi, v napadu pa z lahkoto polnili koš domačinov, saj je semafor ob polčasu kazal kar neverjetnih 36:55 za naše fante. Tukaj velja izpostaviti predvsem Mitja Štremflja ki je ustavil njihovega najboljšega igralca, v napadu pa je z atraktivnimi podajami poskrbel za veliko lahkih košev. V tretji četrtini so fantje ustavili vse nalete domačinov, v četrti četrtini pa samo dokončno zlomili domačine, ter zasluženo zmagali z veliko razliko. 

Izjava kapetana Mitja Štremflja: “Tekmo smo odprli z lahkimi koši ter naredili razliko petnajstih točk. To prednost smo ohranjali skozi celotno tekmo. Nasprotniki niso imeli nikakršne možnosti da bi ogrozili našo prednost, kajti bili smo zelo motivirani ter željni zmage. Tekmo smo na koncu tudi mirno pripeljali do konca in se zasluženo veselili zadnje zmage v sezoni. Letošnja sezona je bila rezultatsko uspešna, imeli smo vzpone ter padce. Skozi sezono smo se veliko novega naučili, ter skupaj preživeli veliko lepih trenutkov. Zahvalil bi se trenerju ter soigralcem za uspešno sezono.”

Izjava trenerja Sebastjana Mauriča: “Tekmo so fantje vzeli zelo resno, že na ogrevanju sem jih videl da so zelo motivirani saj bi v primeru zmage zasedli prvo ob porazu pa četrto mesto. V prvem polčasu nam je uspevalo praktično vse, igrali smo dobro v obrambi, v napadu pa z hitrimi akcijami polnili koš domačinov. V prvem polčasu sem zelo veliko menjal da smo ohranili zelo visok ritem igre, kar se je v nadaljevanju tudi poznalo, saj smo v zadnjo četrtino dobili z 22:5 praktično s samimi protinapadi. Za konec bi dejal samo to da fantom kapo dol za današnjo predstavo, praktično sem ostal brez besed tako dobro ter izkušeno so danes igrali da praktično nisem videl slabega trenutka na tekmi. Tako jih še nisem videl igrati, zgleda da je pomagala šok terapija pred odhodom na tekmo saj sem jim pobral mobilne telefone. Škoda je le da takega obraza na tekmah niso večkrat pokazali saj so bili tega sposobni.”

“Ob koncu letošnje sezone moramo biti  z le-to izredno zadovoljni, saj smo praktično z enim skupnim treningom na teden (fantje so med tednom v Ljubljani in Gorici) kar 17krat zmagali,  izgubili pa le 5krat. Skozi leto smo imeli vzpone in padce, je pa res da smo nivo igre zadnjih par tekem zelo dvignili. Fantom želim vse dobro, ter da bi še dolgo vztrajali v košarki ter dobro trenirali, saj se nam le tako ni potrebno bati za prihodnost tolminske košarke.  “