KVALIFIKACIJE ZA PRVO LIGO U17

KK Hidria : KK Tolmin 50:71  (12:25, 12:12, 17:31, 9:3)

Strelci: Danijel Ibraimovič 15 5×3, Erik Bratuž 13 (1/1), Gaj Oblak 0, Žiga Črv 15 3×3, Nejc Frelih Črv 2 (4/2), Luka Velikonja 0, Martin Ibraimovič 0, Emanuel Ibraimovič 26 (4/4) 2×3, Tenej Manfreda 0, Aleks Obleščak 0 (2/0).

V prvi kvalifikacijski tekmi za prvo slovensko ligo, v Idriji, so naši fantje zaceli raztreseno. Po minuti odmora (že v drugi minuti), pa so le začeli igrati kot so se pred tekmo dogovorili ter zasluženo dobili prvo četrtino z 25:12. V drugi četrtini domačinom niso dovolili da bi se približali in na odmor odšli z zasluženo prednostjo 13-tih točk. V tretji četrtini so zadevali z vseh položajev, domačinom nasuli kar 31 točk in pred zadnjo četrtino je semafor kazal 41:68 za naše fante. Zadnjo četrtino je prva peterka spremljala s klopi, saj je bila tekma že odločena.   

Izjava trenerja Sebastjana Mauriča: “Tekmo smo začeli v krču in raztreseno, zato sem moral že v drugi minuti vzeti time out, da sem fantom povedal nekaj krepkih ter jih zbudil za nadaljevanje. To je očitno zelo pomagalo, saj so zaigrali kot prerojeni in prvo četrtino zasluženo dobili z 25:12. Do polčasa so nato razliko le varno držali. V tretji četrtini pa so eksplodirali, saj so zadeli skoraj vse kar so vrgli na koš (samo v tretji četrtini je bil met za tri 9/7, po treh četrtinah 16/10). Zadnjo četrtino pa igrala le druga peterka. Pohvalil bi vse nosilce igre, Žiga in Luka sta bila odlična v obrambi – vstavila sta njihovega najboljšega igralca, Danijel je vse zadel kar je vrgel, Tenej je lepo podajal, Erik je imel dvojnega dvojčka, Emanuel pa je svoje dal v napadu. Upam in želim si da bomo igro ponovili in nadgradili v soboto v Kopru proti zelo močni ekipi Kopra. Z zmago bi si tudi zagotovili nastopanje v prvi slovenski ligi za prihodnje leto, kar bi bil za ekipo Tolmina zelo velik in lep uspeh. “