Kvalifikacije za 1.SKL U17

ŠD koš Koper a : KK Tolmin 68:55  (24:13, 15:16, 14:8, 15:18)

Strelci: Danijel Ibraimovič 9 (2/2) 1×3, Erik Bratuž 13 (8/5) 1×3, Gaj Oblak 0, Žiga Črv 5 (2/1), Nejc Frelih Črv 0, Luka Velikonja 6 (2/2), Emanuel Ibraimovič 17 (6/1), Tenej Manfreda 2 (2/2), Aleks Obleščak 0 .

Na zelo težko gostovanje v Koper smo se odpravili z veliko željo po zmagi, saj bi v primeru zmage zaigrali v prvi slovenski ligi v prihodnji sezoni in fantje so bili zato zelo motivirani. V preveliki želji, so fantje začeli tekmo v malem krču, to pa je zelo močna ekipa Kopra izkoristila ter hitro utekla na 10 točk prednosti. Prvo četrtino so tudi zasluženo dobili z 24:13. Do polčasa so se fantje trudili da bi zaostanek znižali, vendar nam to ni uspelo, tako da je Koper na odmor odšel z 10-timi točkami prednosti. Tudi v tretji četrtini se je razlika gibala v korist Kopra do +10 do +15, največ pa ravno ob koncu četrtine +16. Zadnjo četrtino pa smo začeli z delnim rezultatom 8:0 ter znižali razliko samo na 8 točk tako da je bila tekma 6 minut do konca popolnoma odprta. Žal je nato sledila serija Kopra 12:0, povedli za dvajset točk,  ter tako dve minuti in pol do konca že odločili zmagovalca. Našim fantom je na koncu še uspelo znižati zaostanek na znosnih -13.

Izjava trenerja Sebastjana Mauriča: “Po poti ter pred tekmo v garderobi, so bili fantje zelo sproščeni, motivirani in željni zmage. Ko so prišli iz garderobe, sem v njihovih očeh videl strahospoštovanje do nasprotnika, saj so vsi igralci Kopra bili za glavo ali dve večji od naših fantov. Tak je bil tudi uvod v tekmo, ko pa so se fantje le otresli strahu ter videli da se da igrati proti tako kakovostni ekipi, je igra počasi le stekla, vendar je Koper žal že povedel za 10 točk. To prednost so odlično držali do konca tekme, je pa res, da se jim ni uspelo odlepiti na varno razliko, nam pa se nikakor ni uspelo približati. Fantje so dobesedno garali za vsak koš v napadu, obrambo pa so odigrali nad svojimi pričakovanji. 

Kapo dol fantom za današnjo tekmo, po tekmi sem ostal brez besed, tako sem bil ponosen na njih, da so se na tak način odlično in dostojno upirali igralcem Kopra ki ima v ekipi kar osem reprezentanov. 

Po tekmi so tudi naši fantje dobili lep aplavz s tribun od domače publike, ter prejeli kar nekaj čestitk za uspešno, borbeno in všečno igro. Sam pa bi se tudi rad zahvalil družini Bratuž ter Stojanu Črvu za bučno spodbujanje s tribun.

Čestitke fantom za današnjo igro saj so pokazali da imajo v sebi puntarsko kri ter da so danes dobesedno pustili srce na parketu. “