V soboto 18.6. smo se z kadetsko ekipo udeležili košarkarskega turnirja v Rijeki. Sodelovale so štiri ekipe in sicer: KK Kostrena iz Rijeke, KK Cirkvenica, KK Fsv iz Rijeke in KK Tolmin. Namen turnirja ni bil samo tekmovalnega značaja, temveč tudi druženja, saj so si fantje (U17 in U15) po uspešni sezoni to tudi zaslužili. Po prihodu v dvorano so se naši fantje pomerili z ekipo KK Fsv iz Rijeke.

KK Fsv – KK Tolmin 54:67 (11:16, 7:17, 18:16, 18:18)

Strelci: Ibraimovič Danijel 5 1×3, Benedejčič Patrik 0, Gorjup Patrik 0, Bratuž Erik 13, Rutar Tomaž 0, Črv Žiga 12 1×3, Frelih Črv Nejc 1, Velikonja Luka 8, Šuligoj Martin 0, Ibraimovič Emanuel 23 2×3, Manfreda Tenej 5 1×3, Obleščak Aleks 0.

Fantje so tekmo pričeli zelo motivirani kar se je na igrišču tudi videlo, saj so skozi celotni prvi polčas višali razliko in prvi polčas zasluženo dobili z 33:18. V drugem polčasu so razliko le rutinirano držali in zasluženo zmagali z 67:54.  Igrali so vsi igralci in vsak je prispeval svoj delež k lepi zmagi, ki nam je zagotovila igranje v finalu.

Izjava trenerja Sebastjana Mauriča: “Čestitke fantom za lepo zmago. Tekmo smo dobro začeli, hitro utekli na varno razdaljo ter tekmo kontrolirano pripeljali do konca. Lepo so se v igro vklopili tudi najmlajši igralci, ki so letošnjo sezono igrali za ekipo U13 in so svojo minutažo dobro izkoristili.”

Skupaj z igralci smo si nato ogledali tekmo za tretje mesto med ekipama KK Cirkvenica in KK Fsv iz Rijeke. Slednji so tekmo tudi zasluženo dobili. Sledila je še razburljiva finalna tekma z domačini.

KK Kostrena – KK Tolmin 56:57 (14:17, 13:16, 14:8, 15:16)

Strelci: Ibraimovič Danijel 14 4×3, Bratuž Erik 8, Črv Žiga 2, Frelih Črv Nejc 0, Velikonja Luka 2, Ibraimovič Emanuel 27 3×3, Manfreda Tenej 0, Obleščak Aleks 4.

Domačini so tekmo pričeli bolje – bili so bolj spočiti, ter hitro povedli z 11:2. Naši fantje so se v nadaljevanju le zbrali, dali glave na svoja mesta ter dobili prvo četrtino z 17:14. Drugo četrtino so odigrali še bolje ter zasluženo povedli z 27:16. Sledil je padec zaradi težav z osebnimi napakami ključnih igralcev, tako da so polčas dobili za 6 točk. Domačini so na začetku drugega polčasa hitro izenačili in spremljali smo izenačeno srečanje skoraj do konca,ko so domačini z nekaj sreče dobrih 7 sekund do konca povedli za dve točki. Po minuti odmora je sledila naša uspešna akcija ki se je končala z metom za tri točke ter vodstvom z 57:56. Domačinom je še uspel zadnji met, ki je bil neuspešen in nepopisno veselje se je začelo.

Izjava trenerja: “Uf, kakšna tekma. Boljše tekme s takim zaključkom si ne bi mogli želeti za zaključek sezone. Začeli smo preveč raztreseno, kar so domači dobro izkoristili. Ko smo ujeli pravi ritem smo le zaigrali kot znamo in na polčas odšli z lepo prednostjo. Domačini so nas v nadaljevanju hitro ujeli, tako da smo se izmenjevali v vodstvu vse do infarktnega zaključka. Z dobro izvedeno zadnjo akcijo in nekaj sreče smo na koncu zasluženo zmagali. Še enkrat so mi igralci pokazali da imajo v sebi puntarsko kri in to se jim je danes obrestovalo. Pohvalil bi vse igralce, še posebej pa mlajše ki v finalu niso stopili na parket, saj so s svojo podporo vlivali prepotrebno energijo igralcem na parketu. Hvala tudi staršem in upravi za super podporo s tribun.”

Sledila je podelitev vseh nagrad, kjer smo pobrali veliko večino. Poleg največjega pokala je najkoristnejši igralec turnirja (mvp) in strelec turnirja postal Emanuel Ibraimovič, v metanju trojk je zmagal Žiga Črv, v idealni peterki turnirja pa sta bila tudi Danijel Ibraimovič in Erik Bratuž. 

Po podelitvi smo odšli na zasluženo pozno kosilo ob obali, kjer so igralci za nagrado vrgli trenerja v morje. Sledilo je kopanje ter izlet v mesto. Naslednji dan smo se zopet kopali ter se v popoldanskih urah vrnili domov iz nepozabnega vikenda v Rijeki.

 

Slike si lahko ogledate v galeriji tukaj.