Po štirih letih organiziranja kampa v sodelovanju z prijatelji iz International Sports Federation je dozorel čas, da smo naredili korak naprej. Želja je bila imeti enega najboljših kampov v Sloveniji, kakršnega je Tolmin včasih pod okriljem KZS-ja že imel. Kvaliteta našega kampa je bila prva štiri leta po mojem mnenju relativno visoka, a potrebno je bilo pritisniti piko na i. Ko sem lani pomladi prebral intervju z g. Sagadinom v katerem je omenjal kamp v Tolminu, sem takoj vedel kaj bom storil jeseni. Z Zmagom sva se jeseni res parkrat dobila v Ljubljani in predstavil sem mu projekt in ga začel počasi mehčati. Kaj je zares prepričalo po mojem mnenju z naskokom najboljšega slovenskega trenerja košarke vseh časov, da se nam pridruži še danes ne vem, a uspelo nam je. Vsekakor pa so najbrž povezave, ki jih imamo z ISF, US Embassy Ljubljana in nenazadnje Občino Tolmin zelo pomagale pri odločitvi. Po sestanku, ki smo ga imeli na Občini pozno jeseni z g. županom Urošem Brežanom, je postalo jasno, da je nujna obnova spodnjega igrišča na Brajdi. In župan je skupaj z občinskim svetom res hitro od reagiral. Matjaž Kos je postal vodja projekta in ob pomoči direktorja Zavoda KŠM Branka Veliščka in ostalih je bilo novo, lepo igrišče štirinajst dni pred pričetkom kampa urejeno. Velika hvala vsem, ki so pomagali, brez tega kampa nebi bilo.

Priprave so bile letos zelo dolge in vse skupaj po Zmagovi zaslugi bolj profesionalno. Z detajli na katere prejšnja leta nisem bil tako pozoren, sem se moral letos veliko več ukvarjati in to je terjalo ogromno časa…

Danes se je kamp pričel, prijavilo se je nekaj čez sto igralcev in igralk iz Slovenije, Italije, Češke in Ukrajine, predvsem tistih iz Italije je presenetljivo veliko. Trenerska ekipa je odlična, Zmago bo prav gotovo Upam, da bodo vsi uživali in da jim bo kamp ostal v lepem spominu.

Boris Velikonja 26.6.2016