KK Ajdovščina B – KK Tolmin 34-52 (8-10, 9-8, 6-22, 11-12)

Strelci: Tomaž Rutar 11, Jure Brežan 10, Matic Jeklin 9, Anže Zelinšček 6, Filip Koren 4, Jure Fon 4 Asmir Zahirovič 4, Mišel Ibraimovič 2, Matej Flajs 2, Jaka Jug

Košarkarji  KK Tolmin kategorija U13, so sezono začeli z gostovanjem v Cerknici, prvo tekmo pa so odigrali proti KK Ajdovščina B. Začetek tekme je bil za košarkarje Tolmina slab, z veliko napakami, verjetno se je poznala nervoza o začetku nove sezone. to se je odražalo tudi na rezultatu, ki je bil izanačen in negotov do polčasa. Sledila je odlična 3. četrina ko so z zbrano igro in delnim rezultatom 22-6 prešli v neulovljivo vodstvo. Tekmo so prevdarno igrovarno popeljali do konca.

 

KK Cerknica B – KK Tolmin 23-38

Strelci: Tomaž Rutar 18, Jure Brežan 4, Matic Jeklin 6, Anže Zelinšček 1, Filip Koren 4, Jure Fon 2 Asmir Zahirovič , Mišel Ibraimovič , Matej Flajs 1, Jaka Jug 2

Za razliko od uvodne tekme, so Tolminci začeli zbrano in  takoj prevzeli vajeti igre v svoje roke. Z dobro obrambo so domačine držali na varni razdalji in kontrolirali potek tekme. Ki se je končala z izidom 23-38. Pohvaliti gre borbeno ekipno obrambno igro.

Trener KK Tolmin David Testen: “S predstavo košarkarjev sem na splošno zadovoljen, prikradlo se je sicer nekaj napak, kar pa je za začetek sezone razumljivo. Ko so se igralci igralci držali navodil je igra izgledala dobro, takrat smo naredili tudi odločilno razliko na tekmi.”