Člani 3.SKL, Zahod

KD Postojna : KK Tolmin 55:63 (15:22,12:11,15:18,13:12)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 6, Breška Luka 9 1/5, Tonkli Klemen, Žbogar Janez 2, Vinazza Anže 11 1×3 4/4, Maurič Sebastjan, Ibraimovič Emanuel, Želinšček Aljaž 26 2/3, Božič Blaž, Obleščak Matjaž 7 1×3, Farina Tilen 2.

Člani so pričeli novo sezono z gostovanjem pri prenovljeni ekipi Postojne. V ekipi domačinov je bilo kar nekaj igralcev, ki imajo izkušnje z igranjem v višjih ligah. Tekmo so nekoliko bolje začeli domači. Tolmin je prvič izenačil na 11:11 in nato stopnjeval ritem do končnih 15:22 po prvi četrtini. V drugi četrtini so naši košarkarji povedli že za 11 točk, a jim nasprotnikov ni uspelo dokončno streti. V drugem delu je tekma postajala vse bolj napeta. Domačini so se v 24. minuti približali na 34:35. Vseskozi je bil Tolmin v rahli prednosti in vedno pravočasno našel odgovor na domačo igro. V zaključku je Želinšček hladnokrvno zadeval,omogočil dokaj mirno končnico in zasluženo zmago Tolmina.

Izjava trenerja: “Bravo fantom za prigarano zmago. Led je prebit. Zmaga veliko pomeni iz psihološkega vidika. V igri smo imeli veliko nihanj, a to danes ni bilo usodno. Naša borbenost nas je reševala v težkih trenutkih. V drugem polčasu smo nekoliko padli, izgubli preveč žog in imeli premalo skokov. Prostora za napredek je še ogromno. V nadaljevanju nas čaka pester spored. Že v torek igramo doma pokalno tekmo proti ekipi Ljubljane. V soboto pa se obeta veliki derbi z ekipo Kopra. Pridite nas vzpodbujat v čim večjem številu. Potrebujemo vašo pomoč, da nadomestimo kaznovanega Cenciča. Oblubljamo borbo za vsako žogo!”