Kadeti 2.SKL

KD Postojna: KK Tolmin: 59:66 ,(14:12 ,15:17, 18:8, 12:29)

Strelci: Danijel Ibraimovič 17,Patrik Benedejčič, Erik Bratuž 6, Žiga Črv 23, Luka Velikonja 4, Martin Ibraimovič , Emanuel Ibraimovič 16, Aleks Obleščak, Gaj Oblak .

Tekmo so fantje začeli brez prave energije in to je ekipa Postojne izkoristila, ter hitro povedla z 10:4. V 6 minutah igralci Tolmina niso imeli niti enega skoka, a nato so se zbrali in četrtino končali s zaostankom 2 točk. 2. Četrtina je bila zelo podobna prvi. Še vedno je domačin dominiral pri skoku in imeli 2 do 3 napade več kot Tolminci. V drugem polčasu pa so se domačini razigrali in naredili prednost 10 točk, ki so jo kontrolirali celotno četrtino. Šok gostov je nato prišel z 4. osebno napako kapetana Ibraimoviča, a so ga z agresivno obrambo nekako nadomestili. V zadnji četrtini pa je na parket stopila povsem druga ekipa. Začeli so si pomagati, spodbujati med seboj in končno postali ekipa. Nadoknadili so zaostanek in nato še naredili dovolj veliko prednost za dokaj mirno končnico.

Izjava trenerja: “Najprej čestitke fantom za zmago in uvrstitev v 1. SKL. Postojna je zelo dobra ekipa, ki ima visoke in zelo atletsko sposobne igralce. Z igro fantov pa ne moram biti povsem zadovoljen. Spet je bil največji problem v igri skok v obrambi kot tudi v napadu. Še vedno igralci premalo med seboj sodelujejo. Ampak sezona je še dolga in verjamem, da bodo fantje kmalu igrali kot eno, nesebično. Še vedno si zaslužijo pohvale vsi igralci. Rad pa bi se posebej zahvalil Oblak Gaju in Benedejčič Patriku, ki sicer priložnosti za igro nista dobila, a sta spodbujala svoje soigralce ko jim je bilo najtežje. Še vedno ni to konec prvega dela. Imamo tekmi z Hidrio in Gorenjo vasjo, proti katerima bomo poizkušali zabeležiti novi 2 zmagi, ter tako ostali neporaženi.”

Naslednja tekma bo 22.10,v Tolminu proti ekipi Hidrie.