Člani 3.SKL – zahod

KD Nova Gorica mladi:KK Tolmin 65:69 (19:24,13:13,13:18, 20:14)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 6 4/4, Breška Luka 6, Tonkli Klemen, Žbogar Janez 3 3/4 Vinazza Anže 20 3×3 5/6, Maurič Sebastjan 8 1×3 1/2, Štremfelj Mitja, Želinšček Aljaž 12, Cencič Matej 8, Božič Blaž, Obleščak Matjaž, Farina Tilen 6 1×3 1/2

Ob pogledu na lestvico, bi pričakovali bolj lahko tekmo. Toda lokalni derbi je ponovno dokazal, da še zdaleč ni bilo tako. Tolmin je sicer imel v prvem polčasu vseskozi rahlo rezultatsko prednost, a so žilavi Goričani z večjo željo in dobrim skokom držali priključek. Na glavi odmor so tako naši fantje odšli zgolj s 5. točkami prednosti. Ko je v tretji četrtini že kazalo, da domačini izgubljajo stik z gosti, le ti niso znali kaznovati domačih napak in pred zadno četrtino vodili le za 10 točk. Do 35.minute so imeli naši košarkarji nadzor nad potekom srečanja. Nato pa je na sceno stopil izkušeni Močnik in z štirimi trojkami ujel goste. V napeti končnici je nato Tolmin z izkušenima Rovščkom in Mauričem le izvlekel celo kožo.

Izjava trenerja: “Čestitke domačim za dobro tekmo. Gorica še zdaleč ni slaba ekipa kot kaže lestvica. Ko je ekipa popolna in motivirana, je enakovredna vsem v ligi. Na srečo smo se le zbrali in v končnici odigrali pametno. Moti me, da se nismo držali navodil in se zaradi lastnih napak skoraj opekli. Potrebno bo popraviti skok, ker nasprotniku prepuščamo preveč napadov. Šteje zmaga in dobili smo po kar smo prišli.”