Kadeti 1.SKL

KK Plama Pur : KK Tolmin: 75:82 (6:22,18:16, 22:18, 29:26)

Strelci: Danijel Ibraimovič 20,, Žiga Črv 10, Martin Ibraimovič , Emanuel Ibraimovič 30, Gaj Oblak ,Nejc Frelih Črv 4, Luka Velikonja 18 .

Tolminci so na gostovanje v Ilirsko Bistrico odšli oslabljeni, s samo 7 igralci. Ampak to ni bila težava in tekmo so začeli sanjsko tako v obrambi kot v napadu. V 9. Minuti igre je na semaforju kazalo 0:19 za Tolmince. Nekoliko so nato popustili v obrambi in dobili 3 lahke koše tako da je bil rezultat 6:22. Domačin se je nato prebudil in začel stopnjevati igro, vendar so igralci Tolmina vedno uspeli zaustaviti nalet ter so tako zadržali še vedno veliko prednost ob polčasu (22:38). V drugem polčasu pa se je razigral najboljši igralec domačinov Derenčin in sam držal svojo ekipo v igri za zmago. Toda želja po zmagi je bila večja na strani Tolmincev tako, da so na koncu zasluženo slavili in zabeležili prvo zmago v 1.SKL.

Izjava trenerja: “Vse pohvale igralcem za zasluženo zmago. Prvič v tej sezoni lahko rečem, da sem zadovoljen z celotno tekmo. Prvič v tej sezoni so igralci postali ekipa in dihali kot eno. Upam, da so tudi oni videli kako mora potekati igra, da je na koncu viden tudi uspešen rezultat. Vseh 7 igralcev si zasluži moje pohvale. Posebej bi izpostavil Luka Velikonjo, ki je končno pokazal, da je vrhunski organizator igre. Tudi Gaj in Martin si zaslužita pohvale za spodbujanje njunih soigralcev, čeprav sta dobila nekoliko manj minutaže kot ostali, a sta še vedno dokazala, da sta izredno pomemben del te ekipe.”