Člani 3.SKL – Zahod

KK Tolmin:KD Postojna 89:62 (23:19,22:15,17:12,27:16)

Strelci za Tolmin: Rovšček Matija 12 1×3 1/1, Breška Luka 3 1/2, Tonkli Klemen, Žbogar Janez 5 1×3, Vinazza Anže 18 1×3 5/9, Maurič Sebastjan 13 1×3, Štremfelj Mitja, Želinšček Aljaž 8, Cencič Matej 16 2×3 2/2, Božič Blaž 6, Obleščak Matjaž 4, Ibraimovič Emanuel 4.

Glede na to, da je bil Tolmin na gostovanju v Postojni le za odtenek boljši nasprotnik in si prigaral zmago v zaključku srečanja, se nam je tokrat obetala lepa košarkarska predstava. Gostje so prvič v sezoni zaigrali v popolni postavi, okrepljeni z Abramom in Hrenom, ki se je vrnil po poškodbi.

Prva četrtina je bila zelo izenačena. Žbogar si je hitro nabral osebne napake, pod košem so naši fantje imeli kar nekaj težav. Četrtino je z lepo akcijo ob prekršku zaključil Vinazza. V drugi četrtini se je odvijala podobna zgodba, tik pred koncem je domačim uspelo pobegniti na lepih 11 točk prednosti.

Na začetku drugega dela našim košarkarjem nikakor ni steklo v napadu. Z dobro obrambo so goste držali na varni razdalji. Postojna se je približala na 49:42! Pravočasno sta odgovorila Cencič in Rovšček, zaradi čvrste obrambe so gostje postajali vse nestrpnejši. V zadnji četrtini je žoga v napadu lepo krožila, steklo je pri metu z razdalje in gostje so ostali brez proti orožja. Na parketu smo videli vseh 12 tolminskih košarkarjev in vsak je prispeval svoj delež k tej lepi zmagi.

Izjava trenerja: “Čestitke fantom za upoštevanje navodil. Tekma še zdaleč ni bila tako lahka kot kaže rezultat. Imeli smo kar nekaj težav s Hrenom. Hvala Božiču, da je stisnil zobe in kljub poškodovanemu gležnju pomagal ekipi. Uspelo nam je zaustaviti Abrama pri vsega 6 točkah, fant lahko zadeva v serijah. Danes je vsekakor zmagala ekipa in dolga klop. Farini želim, da okreva čimprej.”