Kadeti 1.SKL

KK Tolmin: KK Union Olimpija beli 66 :76 (18:11, 8:20, 19:22, 21:23)

Strelci: Danijel Ibraimovič 5,Patrik Benedejčič 3 , Žiga Črv 12, Luka Velikonja 15, Martin Ibraimovič , Emanuel Ibraimovič 17, Aleks Obleščak 11,Nejc Frelih Črv 3, Gaj Oblak, Taras Ozebek

Začetek tekme se je začel z veliko energije iz obeh strani. Gostje so izkoristili napake domačinov in v uvodnih minutah vodili z 2:6. Nato pa so se tolminski igralci zbrali in začeli prevladovati v igri. Vodili so že z 18:8, a nato zopet nekoliko popustili v zadnji minuti. Drugo četrtino so začeli tudi zelo motivirano, a žal nezbrano. Zgrešili so veliko “zicerjev” in gostje so to dobro izkoristili ter ob polčasu že vodili za 5 točk. Drugi polčas je bil zelo podoben prvemu. Videlo se je, da sta si ekipi enakovredni. Ko so se Tolminci približali so gostje vrnili z lahkim košem. Kljub razpoloženemu Obleščaku in Velikonju, ki sta odigrala eno boljših tekem je na koncu domačim igralcem zmanjkalo nekaj zbranosti v zadnjih minutah. Proste mete v zadnjih dveh minutah so namreč metali 2.8.

Izjava trenerja: “Čestitam gostom za zasluženo zmago. Mojim fantom ne morem nič očitati za prikazano igro. Vidi se, kdaj igrajo 100% zavzeto in kdaj ležerno. Moramo vedeti, da smo proti istemu tekmecu izgubili za 35 točk, in tu se kaže določen napredek v igri. Bili smo zreli tudi za zmago, ampak glave nekaterih ključnih posameznikov niso bile na pravem mestu. Za prikazano igro si zaslužita predvsem pohvale Obleščak in Velikonja, ki sta z agresivno igro v obrambi kot tudi v napadu povzročala velike probleme igralcem Olimpije. Čestitam tudi vsem ostalim igralcem. Vsi so dali pomemben delež tej dobri igri. Hvala tudi Otonu Bratužu, ki mi je pomagal motivirati igralce in tudi gledalcem za odlično navijanje.”