Kadeti 1.SKL

KK Tolmin: KK Plama Pur Ilirska Bistrica 71:62 (22:15,13:14, 16:20, 20:13)

Strelci: Danijel Ibraimovič 5,Patrik Benedejčič , Žiga Črv 24, Martin Ibraimovič , Emanuel Ibraimovič 33, Aleks Obleščak , Gaj Oblak , Taras Ozebek , Nejc Frelih Črv , Luka Velikonja 9 .

Po zmagi v soboto proti Kopru, je Tolmince čakala težka tekma proti igralcem Ilirske Bistrice. Gostje so na tekmo prišli samo s 5 igralci in še to brez 3 strelca 1. SKL, Derenčina. Gostje so tekmo pričeli s consko obrambo, ki je nekoliko zmedla domačine, a so se po minuti odmora nekoliko umirili in dobro napadali cono. Po prvem polčasu se je zdelo, da so gostje izgubili vse moči in, da je samo še vprašanje časa, kdaj se bodo domačini odlepili. Toda zgodba je bila obratna. Tolminci so v obrambi igrali premalo agresivno in prejeli preveč skokov v napadu, kar je gostom omogočalo da so se nevarno približali. Zadnja četrtina je bila zato napeta. A v končnici tekme sta se izkazala Velikonja in Črv z nekaj lepimi podajami do Ibraimoviča, ter tako zmagali tekmo in 2. del končali na končnem 3.mestu.

Izjava trenerja: “Nisem zadovoljen z odnosom igralcev do igre. Imeli smo daljšo klop, gostom je majnkal najboljši igralec, a še vedno se nismo morali odlepiti. Da prejmemo 62 točk doma, s tem, da nasprotnik ni imel menjave je po mojem mnenju bistveno preveč. Res pa je, da smo odigrali solidno v napadu in tako zmagali. Res je mogoče, da kdaj preveč pričakujem od mojih igralcev a s tem nočem nobenemu nič slabega. Hočem, da je vsak igralec iz dneva v dan boljši in poizkušam jih pripraviti na mladinsko in člansko košarko, kjer je nivo igre še hitrejši in bolj agresivnejši.”