Člani 3.SKL

KK Tolmin:KD Nova Gorica mladi 85:80 (21:26,22:9,18:21,24:24)

Rovšček Matija 21 1×3 4/4, Breška Luka, Tonkli Klemen, Žbogar Janez 11 1×3, Štremfelj Mitja 5 1/2, Maurič Sebastjan 5 3/3, Želinšček Aljaž 11 1/2, Cencič Matej 20 2×3 4/5, Božič Blaž 9 1×3, Obleščak Matjaž 3 1×3.

Člani so na zadnji tekmi prvega dela gostili Novo Gorico. Čeprav tekma ni odločala o ničemer, se je pričakovalo dobro tekmo v obračunu dveh posoških rivalov.
Tekmo so bolje začeli gostje in našim fantom vsilili svoj ritem igre. Hitro so povedli za 10 točk in trenerju domače ekipe ni preostalo drugega kot, da skuša z minuto odmora prebuditi apatične košarkarje. Sprva mu je to tudi uspelo, fantje so s serijo 22:6 zaigrali odločneje in na odmor odšli z 8 točkami prednosti. Da fantom lekcija iz prve četrtine ni bila dovolj se je pokazalo v tretji četrtini, v kateri so Goričani povedli za pet točk. Sledile sta dobri dve minuti tretje četrtine in serija 10:0. V zadnji četrtini so domači košarkarji uspeli zadržati razpoložene Goričane na razdalji 3-7 točk. Tolminu se nikakor ni uspelo odlepiti in gostje so do zadjnih minut dihali za ovratnik zmedenim domačim košarkarjem.

Izjava trenerja: “Čestitke igralcem za zmago. Čestitke tudi gostom, ki so nam pokazali, da je vsaka tekma zgodba zase. Če nisi pravi, te lahko premaga vsak. Mi smo danes definitivno pokazali najslabšo tekmo sezone. Kljub opozorilom me fantje niso poslušali. Danes me je bilo na trenutke sram, da sem trener takšnega moštva. Izgledalo je kot, da se iz cele sezone nismo naučili nič. Sem trener, ki zahteva pravi pristop na vsaki tekmi. Igralci ne morejo izbirati kdaj se bodo borili kot levi in kdaj ne.
Na koncu smo se vseeno toliko zbrali in tekmo dobili, vse ostalo bo potrebno analizirati. Upam, da je res kriv mlaj. Tako apatičnih fantov že dolgo nisem videl.

Kljub nekoliko slabši igri ne smemo pozabiti, da smo v prvem delu zasedli odlično 3. mesto. Ponovno za las zgrešili nastop v kvalifikacijah za 2.skl. Zmanjkalo nam je malo sreče, poguma, znanja. Dosegli smo 10 zmag in samo 4 poraze. Izboljšali smo se glede na lansko sezono. Sledi kratek premor in nato drugi del, kjer se bomo borili za končno razvrititev. Rad bi izkoristil drugi del za uveljavitev mlajših igralcev. Seveda si bodo morali to prislužiti s trdim delom. Verjamem, da bodo starejši, izkušenejši igralci mlajšim v pomoč in podporo, če bodo le ti trenirali, kot se od njih pričakuje.”