Kadeti kvalifikacije za 1.SKL

KK Tolmin : Mesarija Prunk Sežana- 94:79 (30: 19) (29: 18) (23: 16) (12: 26)

Strelci: Danijel Ibraimovič 20 ,Patrik Benedejčič , Žiga Črv 27, Martin Ibraimovič , Aleks Obleščak 4, Gaj Oblak, Taras Ozebek 2, Nejc Frelih Črv 11, Luka Velikonja 20, Rene Likar 2, Tim Uršič, Tomaž Rutar 8. .

Tolmincem se je že med ogrevanjem videla želja po zmagi in tako so srečanje tudi odprli. Gostje so zadeli nekaj težkih metov in tako ostajali v igri , a ob zaključku 1. četrtine so domačini bolje zaigrali v obrambi in z lahkimi proti napadi naredili prednost 11 točk. Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugi četrtini kjer se je prednost le še povečevala. V drugem polčasu je najvišja prednost znašala tudi že 35 točk in tekma je bila kmalu zatem tudi odločena.

Izjava trenerja: “Čestitam igralcem za zasluženo zmago. Bili smo boljši tekmec skoraj celotno četrtino. Predvsem me je presenetil odnos soigralcev in njihovo pripravo na tekmo. Spodbujali so se celotno tekmo in hkrati tudi uživali v igri. Strelsko smo imeli izjemen dan. Trije igralci so presegli mejo 20 točk, vendar tudi ostali so dali ekipi svoj delež k tej pomembni zmagi. Vsi si zaslužijo pohvale za svojo igro a jaz bi predvsem pohvalil mladega Tomaža Rutarja, ki je še letos igral za kategorijo U-13, na tej tekmi pa je že dokazal, da je zelo pomemben člen te ekipe. V soboto 27.6 nas čaka še težji nasprotnik in upam, da bom doživel od moje ekipe enak pristop na tekmo. Če se bodo osredotočili na zadan cilj, se nam neuspeha ni treba bati.”