Kadeti kvalifikacije za 1.SKL

KK Tolmin: KK Stražišče Kranj- 67:62 (25: 10) (17: 14) (11: 19) (14: 19)

Strelci: Danijel Ibraimovič 5 ,Patrik Benedejčič 2 , Žiga Črv 23, Martin Ibraimovič 2 , Aleks Obleščak 5, Gaj Oblak, Taras Ozebek , Nejc Frelih Črv 5, Luka Velikonja 23, Rene Likar , Tim Uršič, Tomaž Rutar 2. .

kadeti kval 1Tekmo so Tolminci začeli fantastično in tako že v začetnih minutah prevzeli pobudo in narekovali tempo igre. Žoga je lepo krožila in imeli so tudi nekaj sreče, kajti zadeli so nekaj nemogočih metov. Tudi v drugi četrtini je bila zgodba podobna in domačini so na polčas odšli s prednostjo 18 točk. Toda gostje se niso predali in zaigrali veliko boljše v drugem polčasu ter hitro prišli pod mejo 10 točk. V zadnji četrtini pa se je čutila nervoza pri obeh ekipah zato je bilo veliko zgrešenih nemogočih poizkusov meta na koš pri obeh ekipah. Tudi v končnici je bilo izjemno napeto, saj so Tolminci minuto pred koncem vodili le za 3 točke. Nato pa je Velikonja 10 sekund pred tekmo odločil tekmo z 2 zadetima prostima metoma in Tolminci so se lahko začeli veseliti napredovanja v 1.SKL.

Izjava kapetana Žige Črva: “Pred tekmo smo imeli veliko željo po zmagi, saj kadeti KK Tolmin že dolgo niso igrali v prvi slovenski košarkarski ligi. To željo smo z zbranostjo prenesli tudi v pričetek tekme, v katerem smo igrali odločno, zadevali iz vseh položajev in onesposobili nasprotnikov napad. V drugi četrtini smo nadaljevali s čvrsto igro in ob polčasu na odmor odšli z visokih 18 točk prednosti. V drugi polčas smo vstopili preveč sproščeno, zaspano in nasprotnik se nam je nevarno približal. Poznala se je tudi manjša utrujenost nosilcev igre. Tudi zadnja četrtina ni bila dobra, nasprotnik je zadel tudi nekaj norih trojk, in tako je bila tekma 5 minut pred koncem popolnoma odprta. Do konca smo le uspeli obdržati prednost, predvsem zaradi dobrega skoka pod nasprotnikovim košem ter uspešnim izvajanjem prostih metov v zaključku tekme. Veliko truda smo vložili v obrambi Andreja Stavrova, ki je na predhodni tekmi proti Mesariji Prunk iz Sežane kar 37 točk, nam pa jih je dosegel “nasul” le 12. Rajanje v centru igrišča po zaključeni tekmi in naši zmagi je odražalo našo srečo in veselje ob uvrstitvi v 1. SKL. Ob tem moram izpostaviti trenerja Miho Rutarja, ki nas je vodil skozi celo sezono in tudi na tej odločilni tekmi ni obupal nad nami. Ko so nam med igro nekoliko padle glave, nas je znal vzpodbuditi, da smo dosegli ta izvrstni rezultat. Hvala tudi vsem soigralcem, ki smo še enkrat potrdili, da je košarka ekipni šport.”

Izjava trenerja: “Kakšna tekma! Ponosen sem na to ekipo na te mlade in potencialne fantje, ki so mi še enkrat več dokazali, da imajo smisel za košarko in da v njej predvsem uživajo. To je bila zame najpomembnejša zmaga tako v igralski kot trenerski karieri in zagotovo je nebom pozabil Mislim, da je danes zmagala obramba. Ustavili smo reprezentanta letnikov 2001 na samo 12 točkah. Ob koncu sezone bi se rad najprej zahvalil upravnemu odboru za zaupanje vodenja ekipe kadetov. Zahvalil bi se tudi Borisu Velikonju in Stojanu Mavriču, ki sta vedno dobila čas in ekipo peljala na tekme, čeprav sta izgubila celo dopoldne časa. Rad bi se zahvalil tud Mihu Rustju, Matiju Rovščku, Davidu Testenu in tudi Borisu Velikonji, ki so mi predali njihove izkušnje trenerstva name, da sem tudi jaz postajal iz dneva v dan boljši. Najbolj pa sem hvaležen vsem igralcem, ki sem jih v letošnji sezoni treniral. Boljše ekipe si trener skorajda ne mora privoščiti.”