KK Tolmin:KK Cerknica 33:43

KK Cerknica:KK Tolmin 46:29

V drugem kolu polala SPAR so se naši fantje pomerili proti prvoligašu iz Cerknice. Ekipa U-13 je po prvem delu ligaškega tekmovanja še brez poraza. Enako velja za ekipo Cerknice, le da ta nastopa v 1.SKL.
Na obeh tekmah so morali naši fantje priznati premoč. Iz teh dveh tekem pa smo se veliko naučili in gremo z optimizmom naprej.

Izjava Miha Rustja: “Moji fantje so obe tekmi igrali v krču. Strahospoštovanje do nasprotnikov je bilo vsekakor preveliko. Ko smo se v obeh tekmah prilagodili in zaigrali bolj sproščeno, smo bili najmanj konkurenčni nasprotnikom. Videli smo, da se je razlika naredila ob presing obrambi nasprotnika preko celega igrišča in ob slabši realizaciji zicerjev, prostih metov. Lepo je zmagovati, a to ni bistvo pri tej kategoriji. Pomembno je, da fantje napredujejo pri osvajanju tehnično taktičnih elementov. V tem obdobju jih moramo razviti v vsestranske igralce. Vsekakor smo videli, kje bo potrebno več delati. Prilagoditi se bo potrebno presing obrambam, conskemu presingu. Vendar ima po mojem mnenju v tej kategoriji prednost razvoj pred rezultatom.