U13 1.SKL

KK Vrhnika: KK Tolmin 28:31 (4:6,11:4,9:8,4:13)

Strelci za Tolmin: Koren Filip 4, Hvala Kevin 6,Zahirovič Asmir, Jeklin Matic 6 (2:7), Fon Jure 5 1×3, Brežan Jure 6, Ibraimovič Mišel, Šorli Blaž 4, Menič Aljaž, Zelinšček Anže

Na prvi tekmi so naši fantje po dolgotrajni vožnji začeli nekoliko zaspano, a iz četrtine v četrtino kazali boljšo igro. Tudi pri zaostanku za 8 točk jih ni zajela panika. Stopili so skupaj, v zadnjem delu preobrnili potek srečanja in zasluženo slavili.
ŠD Sixt Primorska: KK Tolmin 35:31(6:6,7:9,8:12,14:4)

Strelci za Tolmin: Koren Filip 10, Hvala Kevin 8,Zahirovič Asmir 0/2, Jeklin Matic 6, Fon Jure, Brežan Jure 0/2, Ibraimovič Mišel 2, Šorli Blaž, Menič Aljaž, Zelinšček Anže 5 1×3

V drugi tekmi je ekipa Tolmin igrala dobro obrambo in z raznovrstnostjo v napadu povzročala domačinom težave. Ko je v tretji četrtini že kazalo, da ima Tolmin tekmo pod nadzorom so domači zadeli dva neverjetna meta v zadnji sekundi napadov in se približali. Tolmin je ob koncu tekme imel priložnost, da tekmo mirno zaključi, a so jim moči pošle. Zgrešili so dva prosta meta, na nasportni strani so domači hitro zadeli. Taktična osebna napaka se ni obrestovala, Primorska je z nekaj sreče in daljšo klopjo tekmo dobila.

Izjava Miha Rustja: “Čestitike fantom za borbo. Veseli me dejstvo, da trenutno lahko enakovredno igramo proti ekipam, ki so dalj časa v prvi ligi in imajo več izkušenj ter rotacije. Mi postajamo resna ekipa. Ne glede na to, da so nam drugo tekmo pošle moči in smo končnico odigrali nespametno smo pustili dober vtis. Fantom po porazu res ni bilo vseeno in s takimi čustvi imamo odlično priložnost, da postanemo še boljši. Že čez dva tedna se lahko Primorski oddolžimo za ta poraz. Sicer pa nas bolj zanima individualen razvoj in boljša igra. S takim delom bodo slej ko prej prišli tudi rezultati.”