2.SKL U-19, II del, skupina CZ

KD Postojna : KK Tera Tolmin 55 : 70 (14:21, 17:11, 8:22, 16:16)
Strelci: Danijel Ibraimovič 0, Patrik Benedejčič 4, Erik Bratuž 14 (4/3) 1×3, Žiga Črv 23 (5/5) 2×3, Nejc Frelih Črv 2 (2/2), Luka Velikonja 0, Emanuel Ibraimovič 19 (13/11), Taras Ozebek 8

Naši fantje so pričeli tekmo zelo motivirano in z veliko željo po igri. Že po dveh napadih so povedli z rezultatom 6:0, v peti minuti pa je bil rezultat 10:2 za naše fante. Z kolektivno igro v napadu so prvo četrtino dobili z rezultatom 21:14. Sledila je dokaj raztresena igra v drugi četrtini, kar so domačini izkoristili, tako da so na odmor naši fantje odšli z minimalno prednostjo 32:31. V tretji četrtini so naši fantje zopet odigrali tako kot znajo – dobro v obrambi ter kolektivno v napadu, domači igralci so v tretji četrtini dosegli le 8 točk in semaforju je bilo +15 točk za naše fante. V zadnji četrtini je sledil popolni mrk naših fantov, saj štiri minute niso dosegli koša. Postojna je to izkoristila in se približala na 6 točk zaostanka. Po minuti odmora so se naši fantje le zbrali, naredili delni rezultat 12:0 in tekmo mirno pripeljali do konca.

Izjava trenerja: “Z tekmo nisem preveč zadovoljen, saj smo igrali preveč toplo hladno, absolutno je bilo preveč nihanj v igri. Tekmo smo odlično odprli, dvakrat utekli igralcem Postojne, vendar smo jim tudi dvakrat po naših nerazumljivih napakah dovolili povratek v igro. Na koncu so se fantje le zbrali in zasluženo zmagali, saj smo vodili skozi celotno srečanje, a moramo vedeti, da bi se tekma lahko obrnila tudi v drugo stran. Pohvalil bi starejše igralce, tu mislim predvsem na Emanuela in na Žiga ki sta povlekla ekipo ko je bilo to najbolj potrebno, končno je bil tudi Erik pravi. Škoda da kadeti niso pokazali tega kar znajo, saj trenirajo zelo dobro. Posebno pohvalo si zasluži Luka, ki je kljub bolečinam v hrbtu odpotoval z nami v Postojno, poskušal pomagati ekipi, vendar je bila bolečina prehuda in je le spodbujal ekipo s klopi. Želim mu čimprejšnje okrevanje in hiter povratek na igrišče.”

Naslednja tekma bo v nedeljo 02.12. ob 13:00 na Vrhniki