2.SKL U-19, II del, skupina CZ

KK Tera Tolmin : KK GGD ŠENČUR 94:80 (26:17, 19:25, 22:21, 27:17)
Strelci: Danijel Ibraimovič 8 2×3, Patrik Benedejčič 0, Erik Bratuž 16 (5/2), Gaj Oblak 0 , Žiga Črv 30 (10/9) 1×3, Nejc Frelih Črv 8 (4/1) 1×3, Luka Velikonja 32 (14/11) 1×3, Mark Manfreda 0, Luka Manfreda 0.
Naši fantje so zasluženo zmagali na zadnji tekmi v sezoni in v skupini z Črnomljem, Vrhniko, Kamnikom, Šenčurjem, Ilirsko Bistrico, Sežano in Postojno zasedli odlično 2. mesto z 10 zmagami in 4 porazi, obenem pa velja omeniti, da so skozi celotno sezono doma premagali vse nasprotnike in bili v domači dvorani brez poraza.
Izjava Luka Velikonja – igralec tekme: “Tekmo smo zaceli dobro in s hitro igro. Tako smo igrali celo tekmo kljub nekaterim vmesnim napakam. Tekmo smo zmagali zasluzeno in tako končali sezono.”
Izjava Žiga Črv – kapetan: “Tekmo smo začeli zbrano in z veliko željo po zadnji mladinski zmagi. Tako smo skozi celotno tekmo imeli prednost. Gostitelj je samo enkrat povedel za dve točki. V igri je bilo tudi nekaj napak in neumnih potez a smo jih z dobro obrambo in skokom kolikor toliko prikrili. V napadu pa kljub temu, da nismo veliko zadeli od daleč je žoga lepo tekla, igrali pa smo zelo hitro in dosegli smo veliko košev iz rakete. Tekmo smo tako zmagali z 94:80. Čestitke trenerju in soigralcem za res lepo in uspešno sezono, ter dosežek, da smo doma bili neporaženi.”
Izjava Erik Bratuž – zadnja tekma v kategoriji mladincev: “Tekmo smo začeli odločno in po navodilih trenerja. Takoj smo povedli in držali do 10 točk prednosti. V nadaljevanju so se nasprotniki zbrali in se približali, za trenutek celo povedli. V teh trenutkih smo slabo igrali v obrambi. A kljub temu smo na odmor odšli z minimalno prednostjo. V tretji četrtini je bila igra podobna prejšnjima dvema in odločilna je bila četrta četrtina. Takrat smo se zbrali in z nekaj dobrimi potezami Luke Velikonja prišli do zmage. Pohvalil bi prav vse igralce in seveda navijače, ki so nas spodbujali. Rad pa bi se zahvalil trenerju in vsem soigralcem za uspešno letošnjo sezono, ki je bila moja zadnja sezona v kategoriji mladincev.”
Izjava Sebastjan Maurič – trener: “Čestitke fantom za današnjo tekmo in za uspešno celotno sezono, ki je bila za mene rezultatsko uspešna. Igralci so skozi celotno sezono dobro trenirali, ter se skozi tekme učili in spoznavali pomen košarkarske igre. Če bodo fantje tudi v prihodnje dobro in trdo trenirali, jih čaka še zelo lepa prihodnost. Želim jim čim več dobrih skupnih treningov, ter da v košarki še naprej vztrajajo in uživajo.”