3.SKL ČLANI, II del za razvrstitev zahod

KD Slovan : KK Tera Tolmin 59:56 (14:23, 11:17, 13:10, 21:6)
Strelci: Miha Rutar 9 (1/1), Klemen Tonkli 0, Janez Žbogar 11 (4/2) 1×3, Mitja Štremfelj 5 1×3, Žiga Črv 11 (4/4) 1×3, Matej Cencič 7 1×3, Emanuel Ibraimovič 1 (2/1), Matjaž Obleščak 2, Tilen Farina 10 (1/1) 1×3.

 
Naši fantje so odlično pričeli tekmo, saj so v četrti minuti povedli z 2:12, nakar je sledila minuta odmora na zahtevo domačega trenerja. Po minuti odmora so domačini parirali našim fantom, ki so prvo četrtin zasluženo dobili z 14:23. Tudi v drugi četrtini so naši fantje narekovali ritem in na polčas odšli s prednostjo 25:40. V tretji četrtini je ritem nekoliko padel in Slovan je po treh četrtinah zaostajal 38:50. V zadnji četrtini pa je sledil popoln mrk naših fantov, saj jim ni uspelo praktično nič – žoga enostavno ni hotela skozi domač obroč. Slovan je prvič na tekmi povedel 2 minuti in 35 sekund do konca tekme z 57:56, ter na koncu tekmo dobil z 59:56.

 
Izjava Žiga Črv: “Zadnjo tekmo proti Slovanu smo začeli dobro in kljub par napakam tekmo dobro obvladovali in tako držali prednost 10 točk. V zadnji četrtini pa je sledil popoln mrk. Nič ni hotelo skozi obroč in igra je bila bolj počasna v obrambi pa smo popuščali. Tako je na koncu slavil Slovan z 59:56. Sezono pa vseeno za pohvaliti. Viden napredek te ekipe in uigranost. Sezona je bila dokaj uspešna, imela je vzpone in padce, vendar smo pomembne tekme zmagali. “

 
Izjava Janez Žbogar – kapetan: “Po taki tekmi je težko kaj konkretnega povedati. V srečanje smo vstopili zelo motivirani in z odlično igro v prvem polčasu vodili z 15 točkami razlike. V drugem delu pa se nam je spet zgodilo, da so nas nasprotniki z menjanjem obramb presenetili in tako zasluženo zmagali. Predvsem zadnja četrtina je bila res porazna saj smo bili popolnoma brez idej v napadu. Ne bi si smeli privoščiti, da v 10 minutah dosežemo samo 1 met iz igre. Res škoda, saj je zadnjo tekmo v sezoni res lepo zmagati. Tako tudi vzdušje po tekmi ni bilo pravo. Vseeno verjamem, da smo se iz tekme nekaj naučili in upam da se nam to v prihodnosti ne bo več dogajalo.
Z letošnjo sezono ne moremo biti preveč zadovoljni saj smo igrali preveč toplo-hladno. Na trenutke smo sicer prikazali dobre igre in upam da bomo to v prihodnosti kazali konstantno. Moram pa poudariti, da smo v ekipi res prava klapa, kar je tudi razlog zaradi katerega z veseljem hodimo na tekme in treninge. Hvala soigralcem, trenerju Sebastjanu Mauriču in tudi Sergiju Močniku, ki nas je v lanski sezoni popeljal do lige za prvaka in je bil letos na mestu trenerja zamenjan. Zahvaliti se moram tudi upravi kluba ki se trudi, da nam zagotovi kar se da dobre pogoje ter vsem ostalim ki kakorkoli pomagajo da lahko nemoteno treniramo in igramo tekme. “

 
Izjava Sebastjan Maurič – trener: “Škoda takega poraza. Odigrali smo super prvi polčas v katerem smo si nabrali 15 točk prednosti. Sledila je nekoliko slabša tretja četrtina, ampak smo še vedno imeli vse pod nadzorom, nato pa je sledila četrtina za pozabo. V napadu smo bili preveč statični, žoga je bila prepočasna, skoraj vsi zaključki so bili preveč individualni, tako da smo dosegli v zadnji četrtini samo 6 točk. Odgovornost za poraz prevzamem nase, saj mi v zadnji četrtini ni uspelo najti pave peterke, ki bi tekmo mirno pripeljala do konca. Upam da smo se iz tega poraza vsi skupaj kaj naučili.”