V zadnjih dveh tednih je ekipa odigrala kar štiri tekme.

Prvo so fantje odigrali prijateljsko tekmo z ekipo Čedada iz Italije. Proti sosedom iz Italije, ki so bili tudi leto starejši, se je kljub začetni pobudi naših fantov tekma končala s prijateljskih 62:62.

V 1.krogu mini Pokala Spar je ekipa napredovala v drugi krog z zmago nad ŠKD Kras.

KK Tera Tolmin : ŠKD Kras 55:31 (18:12,8:7,15:6,14:6)

Nastopili so: Likar Adi, Smrekar Leon, Skočir Tomi, Vajngerl Gašper, Tasič Gaber, Fon Aleks, Kazič Uroš, Žagar Urban, Menič Aljaž, Prezelj Timotej, Štrukelj Erazem, Hvala Matic in Manfreda Anže.

Na prvem turnirju 1.SKL U-13, ki ga je gostila Sežana so naši fantje dvakrat izgubili.

Mesarija Prunk Sežana rdeč:KK Tera Tolmin 51:32 (14:11,14:7,16:12,7:2)

KK Tera Tolmin: Nova Gorica mladi beli 26:50 (2:26,14:10,1:11,9:3)

Nastopili so: Likar Adi, Smrekar Leon, Skočir Tomi, Vajngerl Gašper, Tasič Gaber, Fon Aleks, Žagar Urban, Menič Aljaž, Prezelj Timotej, Kazič Uroš, Chapo Farai Žan, Hvala Matic.

Na prvem turnirju je imela ekipa kar nekaj težav na agresivno obrambo nasprotnikov po celem igrišču. Bilo je veliko izgubljenih žog in napade so s težavo organizirali. To je tudi naredilo bistveno razliko.

Izjava Miha Rustja: “Mislim da smo se v zadnjih 10 dneh naučili marsičesa. To je bila dobra šola za vse nas. Lanska generacija je ekipo pripeljala v prvo ligo. Za novo generacijo je to velik kakovostni preskok. Samo s trdim delom na treningih si lahko v prihodnje obetamo boljših iger.”