3.SKL, ZAHOD
5.KROG

KK CERKNICA : KK TERA TOLMIN 106:84 (29:20; 28:17; 26:29; 23:18)

Strelci: Gašper Žbogar 0, Miha Rutar 8 (2/2), Janez Žbogar 6 (4/4), Mitja Štremfelj 16 (4/3) 1×3, Žiga Črv 9 (4/2) 1×3, Erik Bratuž 8 2×3, Nejc Frelih Črv 9 1×3, Milan Marijanac 7 (2/1), Alen Červ 4 (2/2), Matjaž Obleščak 7 (4/3), Tilen Farina 10 (1/1) 1×3.

Izjava Nejc Frelih Črv – igralec: “Na tekmo v Cerknico smo odšli odločni in “napaljeni”. Tekmo smo začeli nezbrano in nasprotnik je pridobil veliko prednost. Napake so se iz četrtine v četrtino ponavljale. Lahko rečemo, da je to za nas ena najslabših tekem. Končni rezultat 106:84 za Cerknico.”

Izjava Erik Bratuž – igralec: “Tekmo proti Cerknici smo začeli neodločno. Vedeli smo, da so dobri strelci, ampak mi smo jim vseeno omogočili, da se razigrajo in to jim je tudi uspelo. V prvem polčasu je naša obramba imela polno lukenj, katere so nasprotniki izkoristili, v napadu pa nam ni uspelo znižati zaostanka in po prvem polčasu smo na odmor odšli z zaostankom dvajsetih točk. V tretji četrtini smo poskušali zaostanek znižati, a nasprotniki se niso dali in nadaljevali z zadevanjem za tri točke, med borbo se nam je poškodoval kapetan Janez Žbogar. V četrti četrtini nam ni uspelo narediti preobrata in sprijazniti smo se morali s porazom.”

Izjava Janez Žbogar – kapetan: “Tekma v Cerknici je bila za nas zelo pomembna, želja po zmagi je bila velika a smo žal spet začeli slabo in nasprotnik je prihajal do lahkih metov. Vedeli smo, da so Cerkničani dobri strelci in da jim ne smemo pustiti prostora za mete a so že v uvodu zadeli nekaj trojk in se odlepili na večjo razliko, ki smo jo potem celo tekmo lovili. Težko je zmagati če nasprotniku dovoliš da doseže kar 106 točk. Čestitam Cerknici za zmago in dobro igro nas pa sedaj čakata dve težki tekmi proti favorizirani Gorici in Slovanu na katerih upam, da bomo prikazali boljši obraz in se dostojno kosali z njimi.”

Sledi tekma v Novi Gorici 23.11. ob 19 uri