Člani, 3.SKL – ZAHOD
6.KROG

KD NOVA GORICA MLADI : KK TERA TOLMIN 98:66 (31:18; 25:21; 21:15; 21:12)

Strelci: Tomaž Feltrin 5 1×3, Miha Rutar 10 (4/3) 1×3, Mitja Štremfelj 11 (7/5), Žiga Črv 10 (6/3) 1×3, Erik Bratuž 10 2×3, Nejc Frelih Črv 13 (2/1) 2×3, Milan Marijanac 0, Gašper Žbogar 0, Matjaž Obleščak 3 (3/1), Tilen Farina 4.

Tolmici so se na gostovanje proti glavnemu favoritu za osvojitev prvega mesta odpravili brez poškodovanega kapetana Žbogarja, vendar kljub temu odločeni, da popravijo vtis iz prejšnje tekme. Tekmo so naši fantje začeli raztreseno, z preveč izgubljenimi žogami v napadu, a držali korak z domačini, saj je bilo na semaforju v 5. minuti 8:5 za domačine. Nato so domačini silovito odgovorili, napravili delni rezultat 12:0 v dobrih dveh minutah, ter se odlepili na 20:5. Naši fantje so se na vse možne načine trudili, da bi zaostanek znižali, vendar jim na kaj manj kot 9 toč zaostanka (37:28) ni uspelo. Domačini so tudi v nadaljevanju izkoriščali svojo kvaliteto in zasluženo zmagali z rezultatom 98:66, ter tako ostajajo še edina neporažena ekipa v naši ligi.

Izjava Nejc Frelih Črv – igralec: “Vedeli smo, da bo tekma proti prvouvrščeni Gorici težka. Nasprotnik si je že v uvodni četrtini pridobil lepo prednost, ki jo je držal skozi celo tekmo. Kljub temu smo se še vedno borili. Izpeljali smo nekaj lepih akcij, ampak smo na koncu priznali premoč nasprotnika. Končni rezultat 98:66.”

Izjava Klemen Tonkli – kapetan: “Po zares slabi predstavi na prejšnji tekmi, smo na gostovanje proti neporaženi Novi Gorici odšli z željo, da prikažemo boljšo in bolj borbeno igro. Na trenutke nam je to uspevalo. Žoga je v napadu lepo krožila, obramba pa je bila boljša kot na nekaterih prejšnjih tekmah. Žal pa je vsem dobrim trenutkom sledila tudi “črna serija”. V napadu smo izgubili preveč žog, predvsem začeli smo preveč raztreseno. Na drugi strani parketa pa smo naredili preveč “mehkih” osebnih napak ob metu ter domačinom omogočili dodatni prosti met. Vse to so Goričani s pridom izkoriščali ter skozi tekmo počasi večali razliko. V naslednjih tednih moramo dobro trenirati, tekme pa začenjati bolj koncentrirano, zmanjšati število izgubljeni žog in mislim, da rezultat ne bi smel izostati.”

Sledi domača tekma 30.11. ob 19:45 v tolminski športni dvorani, proti močni ekipi Slovana, za katerega igrajo znani igralci, Vjekoslav Petrović, nekdanji reprezentant Miha Zupan…., zato lepo vabljeni v čim večjem številu navijat za naše fante.