2.SKL U-19, skupina CZ

KK Ambrož Krvavec : KK Tera Tolmin 79:73 (22:24, 17:11, 23:20, 17:18)
Strelci: Taras Ozebek 9 (1/1), Tim Uršič 4, Gaj Oblak 4, Nejc Frelih Črv 28 (7/5) 1×3, Patrik Benedejčič 19 3×3, Mark Manfreda 7 (2/1), Aleks Obleščak 2.

Mladinci so na gostovanje odšli brez obolelega Črva (prvega strelca ekipe), kar pa so fantje sprejeli kot dodaten izziv. Tekmo so pričeli sproščeno, brez kakšne obremenitve, kar se je v igri zelo poznalo, saj so igrali domiselno v napadu, v obrambi pa so si tudi lepo pomagali, plod tega je bila dobljena prva četrtina z 22:24. V nadaljevanju so domačini še bolj pritisnili na naše fante, prešli v vodstvo, vendar so bili Tolminci do polčasa v stiku z domačini 39:35. V drugem polčasu do domačini takoj utekli na dvomestno prednost, vendar se gostje niso predali in poizkušali ujeti priključek. Na začetku zadnje četrtine je Krvavec povedel z 68:55, naši fantje pa se niso predali, borili so se za vsako žogo in v zadnji minuti znižali zaostanek na 77:73. Za popoln preobrat jim je zmanjkalo moči in nekaj športne sreče, tako da so domačini zasluženo zmagali z 79:73.

Izjava Nejc Frelih Črv – igralec: “Mladinci smo tekmo s Krvavcem začeli suvereno. Vedeli smo, da bo tekma trd oreh, saj je zaradi bolezni manjkal najboljši strelec Žiga Črv. Nasprotnik je veliko večino tekme držal cono 1-3-1. Proti koncu tekme smo imeli tudi probleme s prekrški. Boljša je bila ekipa Krvavca z rezultatom 79:73.”

Izjava Patrik Benedejčič – igralec: “Favorizirana domača ekipa nas je podcenjevala zato smo jih kljub odsotnosti našega kapetana in najboljšega strelca Žiga Črva presenetili in z dobro igro prvo četrtino dobili z rezultatom 22:24. Z nekaj neumnimi napakami smo nasprotnikom dovolili preveč lahkih košev zato smo ob polčasu zaostajali 39:35. Celoten drugi polčas smo zaostajali ampak nasprotniku ostali blizu in tekma ni bila odločena do zadnje minute. Ekipa Krvavca je s sodniško pomočjo tekmo dobila z rezultatom 79:73.
Izjava Sebastjan Maurič – trener: Čestitam igralcem za današnjo dobro predstavo. Trudili in borili so se od prve do zadnje minute, odigrali dobro tekmo, vendar je bilo to žal premalo za prvo zmago v drugem delu.”

Naslednja tekma bo v sredo 29.01. ob 19:30 v Ljubljani proti Jančam