NOV PORAZ

2.SKL U-19, skupina CZ

KK Tera Tolmin : KK Grosuplje 78:91 (27:25, 19:24, 18:22, 14:20)
Strelci: Tim Uršič 4 (2/0), Gaj Oblak 0, Žiga Črv 17 (5/4) 1×3, Nejc Frelih Črv 25 (17/11), Patrik Benedejčič 14 (8/5) 1×3, Mark Manfreda 7 (2/2) 1×3, Aleks Obleščak 11 (6/5) 2×3.

Izjava Gaj Oblak – igralec: “Tekmo proti ekipi iz Grosuplja smo začeli dobro in jim povzročali nekaj težav v obrambi, a proti koncu četrtine smo malo popustili in rezultat po koncu prve četrtine je bil 27:25. V drugi četrtini smo igrali slabše, nabrali nekaj neumnih osebnih napak in prvi polčas končali z rezultatom 46:49. V tretji četrtini nam je nasprotnik ušel na 10 pik razlike, zato smo v drugem polčasu večino časa lovili zaostanek. V četrti četrtini smo se z consko obrambo poskušali približati a nam ni uspelo in tekma se je končala z rezultatom 78:91.”

Izjava Nejc Frelih Črv – igralec in strelec tekme: “Tekmo proti Grosupljem smo začeli precej solidno, nadaljevanje je bilo manj uspešno. Naša šibka točka je bila kratka klop, ni bilo poškodovanega Tarasa. Nasprotnik je s hitro igro in agresivno obrambo narekoval tempo igre in tako ves čas držal razliko. Končni rezultat 78:91. Čestitke Žigu in Gaju za odigrano zadnjo mladinsko tekmo. “

Izjava Žiga Črv – kapetan: “Tekmo smo začeli dobro z dobrim napadom a slabo obrambo. Vseeno smo bili v prednosti nekaj točk skozi tekmo pa je začela padati koncentracija, začele so se napake v napadu pa nismo bili tako uspešni. Tako smo na koncu izgubili z 78:91. Kljub rezultatski neuspešnosti v tej sezoni pohvale celotni ekipi saj smo v težki skupini skozi tekme rasli in se marsikaj naučili. “

Izjava Sebastjan Maurič – trener: “Čestitam igralcem za odigran drugi del sezone, kljub temu da nismo uspeli zmagati tekme. Tako kot danes, nam je skozi celoten drugi del manjkal kakšen igralec od nosilcev igre(bolezen, poškodbe), pozna pa se tudi, da imamo kratko klop. Kljub temu mislim, da so igralci skozi celotno sezono dobro trenirali, se razvijali in v igri lepo napredovali. Mladinske sezone je konec, vendar je že jutri treba nadaljevati z dobrimi treningi, da bojo fantje čimbolj napredovali in v naslednji sezoni igrali dobro košarko.”