3. SKL, ZAHOD
12. KROG

KK JESENICE : KK TERA TOLMIN 85:75 (21:18; 22:26; 18:20; 24:11)

Strelci: Gašper Žbogar 8 (2/1) 1×3, Miha Rutar 23 (4/4) 1×3, Janez Žbogar 8 (4/1) 1×3, Mitja Štremfelj 7 (3/2) 1×3, Patrik Gorjup 0, Nejc Frelih Črv 5 1×3, Patrik Benedejčič 6, Tomaž Rutar 18 4×3, Anže Likar 0, Mark Manfreda.

Izjava Miha Rutar – kapetan: “Čestitke mojim soigralcem za odlično upiranje fizično zelo močnemu nasprotniku. Kljub pomanjkanju nekaterih ključnih igralcev, smo vodili večino tekme in dokazali, da smo zelo dobra ekipa. Žal smo spet v zadnji četrtini nekoliko popustili, nasprotnik je zadel 4 trojke v seriji in tako pobegnili na nekoliko višjo razliko. Nekoliko so domačinom pomagali tudi sodniki, ampak na kratek odmor odhajamo v pozitivnem vzdušju in še vedno bomo dajali vse od sebe na vsaki tekmi, da sezono končamo na čim višjem mestu.”

Izjava Tomaž Rutar – igralec: “Na tekmo v Jesenicah smo odšli rahlo oslabljeni zaradi poškodb, ampak smo izostanke nekaterih igralcev dobro skrili z borbeno predstavo na igrišču. Tekma je bila odprta vse do zadnjih minut tekme, a smo na koncu žal nasprotnikom dopustili nekaj metov čez roke. Mislim, da bomo bili po prazničnem premoru s tako igro sposobni loviti zgornja mesta na lestvici.”

Izjava Sebastjan Maurič – trener: “Najprej vse čestitke mojim igralcem za današnjo tekmo, klub temu, da smo bili oslabljeni (manjkali so Matjaž, Žiga, Dejan in Taras) so mi še enkrat več pokazali kako se bori za barve kluba. Škoda, da smo prejeli v zadnjih dveh minutah 4 trojke in zato izgubili tekmo, saj smo bili skozi celotno tekmo v rahli prednosti in boljši od Jesenic. Nočem komentirat sodniških odločitev, lahko rečem le to, da je zelo težko zmagat tekmo, če igraš proti sedmim nasprotnikom. Dobro da se noben od mojih igralcev ni poškodoval, modrice pa bomo šteli na ponedeljkovem treningu. Sedaj sledi premor, ki ga bomo čim bolje izkoristili za nadaljevanje sezone.”
Naslednja tekma bo na sporedu prihodnje leto in sicer 08.01. v tolminski športni dvorani proti ekipi Cerknice, lepo vabljeni.