3. SKL, ZAHOD
16. KROG

KK IPROS VRHNIKA : KK TERA TOLMIN 84:80 (25:25; 16:15; 16:25; 27:15)

Strelci: Gašper Žbogar 2, Miha Rutar 12 (5/4), Dejan Uršič 3 (2/1), Janez Žbogar 12 (1/1) 1×3, Mitja Štremfelj 7 (2/1) 2×3, Žiga Črv 17 (1/1) 2×3 , Nejc Frelih Črv 2, Patrik Benedejčič 16 4×3, Patrik Gorjup, Anže Likar, Matjaž Obleščak 9 1×3, Taras Ozebek.

Izjava Žiga Črv – igralec: “Tekmo proti ekipi Vrhnike smo začeli dobro in s hitro igro prihajali do košev, a je nasprotnik z zadetimi metimi od daleč v prvi četrtini držal korak z nami. V drugi četrtini smo bili tudi povsem izenačeni. V drugem polčasu smo se uspeli malenkost odlepiti. V zadnji četrtini pa je povedla Vrhnika. Na koncu smo imeli tudi met za vodstvo, a se žal ni izšlo. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče in koncentracije. Tako smo izgubili z 84:80.”

Izjava Patrik Benedejčič – igralec: “Tekmo smo začeli zelo odločno in z veliko željo po zmagi ter tako hitro prišli do vodstva, ki pa ga je domača ekipa Vrhnike z nekaj zadetimi meti iz razdalje prav tako hitro izničila. Prvi polčas je bil precej izenačen in ob polčasu smo zaostajali zgolj za točko. Drugi polčas smo odigrali nekoliko bolje in tudi sami zadeli nekaj metov za tri in tako pred zadnjimi desetimi minutami vodili za 8. To težko priigrano prednost pa smo v zadnjih minutah tekme zapravili in s pionirskimi napakami omogočili nasprotnikom preobrat. Tako smo izgubili še eno tesno tekmo in sicer s končnim rezultatom 84:80.”

Izjava Sebastjan Maurič – trener: “Škoda, res škoda za današnji poraz. Po izenačenem prvem polčasu, smo na začetku drugega takoj prešli v vodstvo in tekmo imeli pod nadzorom. Največ smo povedli za 11 točk na začetku zadnje četrtine, vendar smo z nespametnimi napakami ves čas dovolili domačinom, da nas rezultatsko lovijo. Žal so dobri dve minuti do konca poravnali rezultat na 79, sami pa smo na koncu z nepotrebnimi napakami izgubili tekmo.”

Sledi domača tekma 05.02. ob 19h proti ekipi Krvavec Meteor, lepo vabljeni.