3. SKL, ZAHOD
PRESTAVLJENA TEKMA 13. KROGA

KK TERA TOLMIN : KK CERKNICA 85:70 (22:18; 9:20; 29:17; 25:15)

Strelci: Gašper Žbogar 2, Miha Rutar 2 (2/2), Dejan Uršič 8 2×3, Janez Žbogar 23 (5/2) 1×3, Mitja Štremfelj 8 (1/1) 1×3, Žiga Črv 14 (6/5) 1×3, Nejc Frelih Črv 15 (7/6) 1×3, Patrik Benedejčič 7 (2/2) 1×3, Tomaž Rutar 4 (2/1) 1×3, Anže Likar 0 (2/0), Matjaž Obleščak 2.

Izjava Janez Žbogar – strelec tekme: “Po nekaj slabših tekmah, ko nismo kazali prave želje, ki nas je krasila v začetku sezone, smo bili tokrat odločeni, da se domačim navijačem odkupimo in spet prikažemo dobro in borbeno igro. Čeprav naša igra ni bila briljantna je tehtnico v naš prid obranila naša želja in borba. Po izenačeni tekmi v prvem polčasu smo uspeli v 3. četrtini narediti razliko, ki smo jo držali do konca srečanja. Čestitam ekipi Cerknice na dobro tekmo in mojim soigralcem, saj smo tokrat res pokazali pravi karakter in lahko z optimizmom gledamo v nadaljevanje sezone.”

Izjava Nejc Frelih Črv – igralec: “Tekmo s Cerknico smo začeli razmeroma odločno, energija je bila prava. Vedeli smo, da je nasprotnik najbolj učinkovit izza črte za tri točke, zato smo obrambo temu prilagodili. Po solidnem začetku je sledil krajši mrk, nikakor nam ni šel met z razdalje. Nasprotna ekipa je to izkoristila in nas s cono “2-3” skoraj da onesposobila. V drugi polčas smo vstopili z manjšim zaostankom, a smo s srčno, borbeno in ekipno igro tekmo z nemajhno rezultatsko prednostjo zmagali. Soigralcem bi čestital za borbenost in igro, v kateri smo, menim, vsi uživali.”

Izjava Žiga Črv – igralec: “Na tekmo proti Cerknici smo se podali z izzivom, da zopet zaigramo kot znamo. Žal nam to prvi polčas ni najbolj uspevalo daj smo zgrešili ogromno število metov in zaradi tega tudi zaostajali. V drugem polčasu pa smo prestavili v višjo prestavo. Že po dobri minuti smo zaostanek 7 točk ulovili in nato z zadetimi meti lepo povedli. Tako smo do konca tekme le držali prednost in zmagali z 85:70.”

Sledi ponovno domača tekma 05.03. ob 19h proti Idriji, lepo vabljeni.