3. SKL, ZAHOD
1. KROG KONČNICE, DRUGA TEKMA

KK TERA TOLMIN : KK KONJICE 62:66 (22:14; 13:22; 11:15; 16:15)

Strelci: Gašper Žbogar 0, Miha Rutar 6 (6/4), Dejan Uršič 3 1×3, Janez Žbogar 7 (6/3), Mitja Štremfelj 2, Žiga Črv 15 (6/2) 1×3, Nejc Frelih Črv 2 (1/0), Patrik Benedejčič 14 (2/2) 2×3, Patrik Gorjup, Anže Likar 2, Matjaž Obleščak 11 (2/2) 1×3, Taras Ozebek 0.

Izjava Miha Rutar – kapetan: “Čestitam ekipi iz Konjic za ponovno zmago in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja, kjer jim želim veliko sreče. To je bila naša zadnja tekma v sezoni. Sezono smo začeli vrhunsko in zabeležili 5 zaporednih zmag. Videlo se je, da smo priprave oddelali bolje od tekmecev in tu je bila naša glavna prednost. Bolj ko je sezona šla proti koncu, bolj se je začel kazati verjetno največji problem naše ekipe, in sicer pomanjkanje skupnih kakovostnih treningov. Zaradi študijskih obveznosti večjega dela ekipe, smo od oktobra dalje trenirali samo 1x tedensko, še to ob petkih, s polnimi glavami od tedenskih naporov. Tukaj so naši neposredni tekmeci pridobivali na kakovosti in nas nato tudi v drugem delu tudi premagovali. Ne glede na vse, sem kot kapetan ponosen na rezultat in verjamem, da bi z nekaj več skupnimi treningi, sodili v zgornji del 3. SKL.

Na tem mestu bi se rad zahvalil soigralcem za ves trud in čas, ki ga vlagajo v tolminsko košarko, trenerju Sebastjanu, ki zaradi vseh obveznosti za dobro ekipe in košarke ne pozna pojma “prosti čas”, staremu upravnemu odboru, ker so zapustili klub v odličnem stanju, novemu upravnemu odboru, ki nadaljuje z dobrim delom in seveda zvestim navijačem, ki jih je bilo letos veliko na vsaki domači tekmi. Tukaj ne smem pozabiti tudi na “Stoleta” (Stojan Maurič). Vedno je bil pripravljen peljati tudi na drugi konec Slovenije, samo da se tolminska košarka nadaljuje.

Mislim, da bo naslednja sezona še uspešnejša in da bodo sobotni večeri rezervirani za ogled tekem KK Tera Tolmin.”

Izjava Sebastjan Maurič – trener: “Škoda današnjega poraza. Nismo izkoristili naših prednosti in v določenih trenutkih tekme nismo bili dovolj zbrani, zato so Konjice tudi v drugo zasluženo zmagale, mi pa smo s to tekmo zaključili za letos.

S sezono sem zadovoljen, saj je bil primarni cilj obstanek v ligi, je pa malo grenkega priokusa, saj smo sezono začeli s 5 zaporednimi zmagami in so bili cilji nekoliko višji. Žal nam je nekaj poškodb in okužb s covidom onemogočilo, da bi se borili za višja mesta in bi tako v končnici dobili nekoliko lažjega nasprotnika – dobili smo drugo ekipo vzhoda, ki je bila boljša od nas, mislim pa, da smo se vsi v tej sezoni nekaj naučili in pridobili ogromno izkušenj za naprej. Konec koncev imamo zelo mlado ekipo, ki upam, da bo rasla iz sezone v sezono. Sedaj so igralci dobili nekaj zaslužene pavze. Po pavzi, pa se začnemo pripravljati na naslednjo sezono, saj si želimo v naslednji sezoni biti še boljši in se boriti za čim višja mesta.”